nationaldagen_pan
Foto: Arlanda Express/Niklas Alm

Arlandabanan lagas fram till augusti – september

På grund av urspårningen i slutet av maj har pendeltåg på linje 40 till Arlanda Central nu omdirigerats via Märsta och Rosersberg.

centrum_artikel_host

Ändringen påverkar även fjärr- och regionaltåg, vilka inte kommer att stanna vid Arlanda C förrän reparationerna är slutförda. Det förväntas att pendeltågen kommer att stanna vid Märsta och Rosersberg fram till månadsskiftet augusti-september, då reparationerna förväntas vara klara.

Ursprungsorsaken till olyckan vid Arlanda C var en urspårning som resulterade i omfattande skador på järnvägen. Tågtrafiken påverkades omedelbart och efter noggrann utvärdering beslutades det att ändra rutterna för pendeltågen för att säkerställa resenärers säkerhet och minimera eventuella störningar i trafiken.

Reparationsarbetet vid Arlanda C förväntas vara långvarigt på grund av omfattningen av skadorna. Järnvägsmyndigheterna och underhållsföretagen arbetar tillsammans för att återställa järnvägsspåren till sitt normala skick och återuppta tågtrafiken till Arlanda C så snart som möjligt.

Under omläggningen kommer pendeltåg på linje 40 att stanna vid Märsta och Rosersberg istället för vid Arlanda C. Resenärer som normalt skulle resa till eller från Arlanda C uppmanas att anpassa sina resplaner och använda alternativa transportsätt för att nå flygplatsen eller andra destinationer. För att underlätta för resenärerna kommer extra bussar och taxitjänster att finnas tillgängliga vid Märsta och Rosersberg för att underlätta vidare resor.

Denna text genererades med en textrobot

mp_helsida_eu
seniormassa_pan
bygdensdag_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
eldsjal2024_out
eu_valet_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
seniormassa_outsider
nationaldag_outsider
connys
bygdensdag_outsider