vinter_pan
Foto: Arlanda Express/Niklas Alm

Arlandabanan lagas fram till augusti – september

På grund av urspårningen i slutet av maj har pendeltåg på linje 40 till Arlanda Central nu omdirigerats via Märsta och Rosersberg.

centrum_artikel_host

Ändringen påverkar även fjärr- och regionaltåg, vilka inte kommer att stanna vid Arlanda C förrän reparationerna är slutförda. Det förväntas att pendeltågen kommer att stanna vid Märsta och Rosersberg fram till månadsskiftet augusti-september, då reparationerna förväntas vara klara.

Ursprungsorsaken till olyckan vid Arlanda C var en urspårning som resulterade i omfattande skador på järnvägen. Tågtrafiken påverkades omedelbart och efter noggrann utvärdering beslutades det att ändra rutterna för pendeltågen för att säkerställa resenärers säkerhet och minimera eventuella störningar i trafiken.

Reparationsarbetet vid Arlanda C förväntas vara långvarigt på grund av omfattningen av skadorna. Järnvägsmyndigheterna och underhållsföretagen arbetar tillsammans för att återställa järnvägsspåren till sitt normala skick och återuppta tågtrafiken till Arlanda C så snart som möjligt.

Under omläggningen kommer pendeltåg på linje 40 att stanna vid Märsta och Rosersberg istället för vid Arlanda C. Resenärer som normalt skulle resa till eller från Arlanda C uppmanas att anpassa sina resplaner och använda alternativa transportsätt för att nå flygplatsen eller andra destinationer. För att underlätta för resenärerna kommer extra bussar och taxitjänster att finnas tillgängliga vid Märsta och Rosersberg för att underlätta vidare resor.

Denna text genererades med en textrobot

connys_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

nrh_sigtuna
joes-helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

pantamera_avc_helsida
storemore_helsida

Fortsatta trygghetsvandringar i kommunen

Nyheter Sigtuna kommun har återigen genomfört en trygghetsvandring i samarbete med flera andra viktiga aktörer. Detta initiativ syftar till att få en heltäckande översikt av olika områden och att identifiera sätt att gemensamt öka tryggheten.

Vintertidtabellen startar 10 december

Nyheter Sommartidtabellen går i ide och 2024 års tidtabell träder i kraft den 10 december 2023 för kollektivtrafiken. Förändringarna är redan synliga på SL-appen och sl.se för resenärer som vill förbereda sig i förväg.

oppethus_dec

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu: Snöfall och kyligt väder förväntas

wenngarn_helsida

Julgransflygning över Märsta 18 december

Nyheter Det närmar sig årets sista gång för Flygskolan att utföra julgransflygning med SK 60, och det blir en särskild händelse då det är den sista gången detta genomförs med detta flygplan. Den planerade formationsflygningen är tänkt att sträcka sig över Mälardalen och Östergötland den 18 december. Dock är exakt tid ännu inte fastställd.

Många tog ställning mot mäns våld mot kvinnor

Nyheter Valsta var under torsdagskvällen platsen för den årliga ljusmanifestationen med fokus på att uppmärksamma och bekämpa mäns våld mot kvinnor världen över. För femte året samlades engagerade individer och representanter från olika föreningar och organisationer för att stödja nolltolerans mot våldet.

ica_helsida

Inkomstklyftorna ökar i kommunen

Nyheter I Sigtuna kommun växer de ekonomiska klyftorna markant. I Til-Munkholmen-området är den disponibla inkomsten mer än dubbelt så hög jämfört med Centrala Valsta.

Morgonkollen

Notiser Kylig morgon med normal trafik och mindre påverkan på busstrafik i Sigtuna

vinter_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 23 november: märsta.nu informerar om väder, trafik och blåljus

defacto_helsida

Vädervarning i kommunen för onsdag

Notiser SMHI utfärdar en vädervarning för Sigtuna kommun med en Gul varning för Vind i kombination med snöfall. Under tiden från onsdag eftermiddag till natt mot torsdag förväntas en kombination av snöfall och kraftiga vindar skapa potentiella problem i trafiken.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

oppethus_out
ica_outsider
vinter_outsider
storemore_out
swedol_outsider
connys
nrh
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
wenngarn_outsider
joes_outsider