centrum_panorama_hostshopping
Foto: Arlanda Express/Niklas Alm

Arlandabanan behöver repareras

Efter lördagens urspårning kommer trafiken på Arlanda Express att stå still troligtvis en vecka.

centrum_artikel_host

Det var på lördagen som ett tåg med cirka 70 passagerare ombord spårade ur vid Skoby söder om Arlanda. Två personer fick föras till sjukhus med ambulans och tågtrafiken förbi platsen stängdes av under hela lördagen. Nu tyder det mesta på att cirka en kilometer räls skadats och måste bytas ut. Det kommer ta cirka en vecka att reparera rapporterar Sveriges Radio. Trafik mellan Stockholm-Uppsala via Arlanda påverkas och får istället köra via Märsta. Olyckan ska utredas av statens haverikommission.

fritidsbanken_helsida
brobygget_2024
mp_tack_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider
nrh_sigtuna
brobygget_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
mp_tack_outsider
connys