centrum_panorama_hostshopping
Foto: Arkivbild

Arlanda Komvux flyttar in i gamla Valstaskolan

På måndag kommer Arlanda komvux att finnas i gamla Valstaskolans lokaler, där Sagaskolan numera finns. Undervisningen för SFI bedrivs i separata lokaler.

centrum_artikel_host

Från och med måndag den 20 maj kommer SFI-undervisningen att hållas i nya centrala lokaler i Valsta, vilket glädjer både elever och personal. Till hösten flyttar även YH-utbildningen och lärvux in i dessa lokaler.

Arlanda Komvux samlar alla sina vuxenutbildningar under ett tak från höstterminen 2024. Först att flytta in är SFI och de som studerar grundläggande svenska som andraspråk, följt av YH-utbildningen för internationell speditör och lärvux.

Tove Larsdotter Monthan, biträdande rektor, ser fram emot flytten och hoppas att det centrala läget i Valsta ska locka fler elever. Lokalerna delas med Sagaskolan men har separata ingångar för att hålla verksamheterna åtskilda.

mp_tack_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
brobygget_2024

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
mp_tack_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider