vintermarknad_pan
Foto: Swedavia/Brendan Austin

Arlanda fick hållbarhetspris

Arlanda prisades för sitt klimatomställningsarbete med ECO-Innovation Airport of the Year: - Jag är givetvis mycket stolt över det målriktade klimatarbete som bedrivits under många år för att Swedavia skulle nå vårt mål om noll fossila koldioxidutsläpp i egen flygplatsverksamhet, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

centrum_artikel_host

Airport Council International Europe har utsett Arlanda till ECO-Innovation Airport of the Year, det är ett pris som Arlanda tilldelats i konkurrens med flera av de europeiska flygplatserna.
– Jag är givetvis mycket stolt över det målriktade klimatarbete som bedrivits under många år för att Swedavia skulle nå vårt mål om noll fossila koldioxidutsläpp i egen flygplatsverksamhet. Vi har fantastiska medarbetare, som tack vare ett stort engagemang, ett långsiktigt och målmedvetet arbete, kryddat med en stark drivkraft att söka innovativa lösningar, lyckats nå ett högt uppsatt hållbarhetsmål som sattes tio år tidigare och som vid den tidpunkten tycktes vara ouppnåeligt, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

Redan i slutet av 2020 blev Swedavia en av de första flygplatsoperatörerna i världen som nådde målet om fossilfri verksamhet, där Arlanda och nio andra flygplatser inkluderades. Andra insatser är att flygplatserna drivs med förnybar el och värme/kyla, reservkraft går på förnybart bränsle samt att i fordonsflottan så är det bara eldrift eller förnybara bränslen.
– Swedavia vill vara en drivande part i flygets omställning, som är helt nödvändig för det framtida flygresandet. Att vi nu ännu en gång uppmärksammas internationellt för vårt målmedvetna omställningsarbete i form av att vår största flygplats Arlanda prisas internationellt av ACI, är ett kvitto på att vi är världsledande i att driva och utveckla hållbara flygplatser. Vi fortsätter nu vårt arbete med att stötta flygets klimatsomställning, bland annat genom våra satsningar på bioflygbränsle och eflygsinfrastruktur, säger Jonas Abrahamsson.

Spadtag för Prologis logistikfastighet i Rosersberg

Näringsliv Det första spadtaget för Prologis nya logistikfastighet i Rosersberg togs på torsdagen: - Närheten till både vägnät, tåg och flyg ger företagen goda möjligheter att effektivt nå Stockholm city, Mälardalen samt övriga Sverige och Europa. Området har även mycket bra access tack vare Stockholms lokaltrafik och nås via bussar och pendeltåg, säger Gunnar Gillholm, VP country manager på Prologis Nordics.

vintermarknad_helsida

Nya food hall får pristak

Näringsliv I vad som beskrivs som en största kommersiella satsningen på Arlanda någonsin kommer det att finnas en food hall: - Resenären ska enkelt kunna ta del av ett varierat matutbud med smaker från olika delar av världen och utbudet ska tillgodose alla de olika typer av behov som resenärerna kan tänkas ha oavsett tid på dygnet, berättar Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och försäljning, på Swedavia.

centrum_host_helsida

Stort intresse för julmarknaden

Näringsliv Sigtuna Julmarknad startar igen söndag 27:e november och intresset uppger vara stort efter pandemin: - Det har varit ett väldigt högt tryck på årets marknadsplatser. Det är så roligt att se hur uppskattad och efterlängtad marknaden fortsätter att vara av både knallar och besökare, säger Annica Jansson, vd Destination Sigtuna.

advent_kyrka_helsida

Norwegian storsatsar på Arlanda i sommar

Näringsliv I Norwegians sommarprogram finn ett 50-tal linjer från Arlanda: - Vi är glada över att kunna presentera ett gediget program för nästa sommar. Förra sommarsäsongen visade på en stor reslust i de nordiska länderna och vi förväntar att den trenden fortsätter under 2023, säger Magnus Maursund, Norwegians koncerndirektör för Network, Pricing & Optimisation.

dackskifte_helsida
defacto_helsida
julmarknad_2022
pantamera_avc_helsida
moderat_pan_helsida
agy_oppethus

Näringslivsmässa arrangeras i december

Näringsliv Sigtuna kommun bjuder in till en ny näringslivsmässa i Scandinavian XPO i december: - Vi vill kunna erbjuda ett av Sveriges bästa företagsklimat. Det kan vi bara få genom att ha en bra dialog och kontakt med våra företag, säger Annika Bröms, näringslivschef i Sigtuna kommun.

connys_helsida

Sigtuna kommuns företagsklimat fortsätter neråt

Näringsliv Svenskt Näringsliv rankar Sigtunas företagsklimat på plast 81 i landet av 290 kommuner: - Förändringarna sedan förra året är överlag små i Sigtuna. De tydligaste förbättringarna kan vi se i kommunens upphandling och i konkurrens från kommunens verksamheter, säger Olle Karstorp, regionchef Svenskt Näringsliv Stockholm.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
nrh
centrum_outsider_host
vintermarknad_outsider
marknaden_outsider
dackskifteoutsider
pantamera_out
kyrka_outsider_advent