eu_valet_panorama
Här invigs den nya marknadsplatsenFoto: Pressbild/Swedavia

Arlanda inviger ny marknadsplats och snabbare säkerhetskontroll

Stockholm Arlanda Airport genomförde en historisk invigning den 10 oktober, då de öppnade sin nya 11 000 kvadratmeter stora Marknadsplats och avslutade utvecklingen av en snabbare säkerhetskontroll. Invigningen hölls på Sveriges största flygplats och samlade en rad framstående talare, inklusive Swedavias vd, Jonas Abrahamsson, och Sveriges infrastruktur- och bostadsminister, Andreas Carlson.

centrum_artikel_host

Det gemensamma utvecklingsprojektet, som omfattade både den nya säkerhetskontrollen och Marknadsplatsen, representerar den största investeringen någonsin i Arlanda. Dessa förändringar syftar till att kraftigt förbättra upplevelsen för flygplatsens resenärer och stärka Sveriges förmåga att upprätthålla konkurrenskraftiga flygplatsavgifter.

”Vi är stolta över att få inviga två betydande landmärken i utvecklingen av Sveriges största flygplats: vår nya säkerhetskontroll och den första etappen av den nya Marknadsplatsen. Tillsammans kommer dessa förändringar att förbättra upplevelsen för Arlandas resenärer avsevärt,” säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef för Swedavia.

Invigningsceremonin, som ägde rum på Arlandas nya Marknadsplats i Terminal 5, samlade även Sveriges infrastrukturminister, Andreas Carlson, samt ledande företrädare från flygbranschen och näringslivet i regionen. Där diskuterade de vikten av Swedavias stora satsning för Stockholm, regionen och hela Sverige. Den förbättrade resenärsupplevelsen förväntas leda till ökad tillgänglighet.

”Andra flygplatsen har den nationella betydelse och roll som Arlanda har. Den är navet som knyter samman landet och driver tillväxt i den svenska ekonomin. Investeringarna i den nya Marknadsplatsen och säkerhetskontrollen är inriktade på framtiden och syftar till att utveckla Arlanda som en flygplats,” säger infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson.

Satsningen på den snabbare säkerhetskontrollen har redan resulterat i markant kortare väntetider för Arlandas resenärer sedan den öppnades i somras. Tillsammans med den nya 11 000 kvadratmeter stora Marknadsplatsen och ett förnyat kommersiellt utbud för Swedavias flygplatser, representerar dessa investeringar den mest betydande kommersiella satsningen hittills för Arlandas resenärer. Målet är att skapa en effektivare och mer inspirerande start på resan från Sveriges största flygplats för dagens och morgondagens resenärer.

mp_helsida_eu
sigtunakampen_helsida

Arlanda driver på resenärstillväxten hos Swedavia

Näringsliv Under april månad valde över 2,6 miljoner resenärer att använda Swedavias tio flygplatser, enligt ny statistik från Swedavia. Detta representerar en ökning med knappt 1,5 procent jämfört med samma period föregående år. Den fortsatta tillväxten är främst drivet av en stigande efterfrågan på utrikesresor, särskilt från Stockholm Arlanda Airport.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida

Klart med övertagande av fastigheter från Rikshem

Näringsliv Kommunfullmäktige i Sigtuna har fattat beslutet att godkänna kommunens förvärv av 14 samhällsfastigheter från Rikshem. Dessa fastigheter, som inkluderar LSS-boenden, förskolor, skolor och ett äldreboende, kommer att övergå till kommunens ägo.

eldsjal2024_helsida

Här renas tusentals liter vatten om dagen

Näringsliv Arlandastad Group engagerar sig i utvecklingsprojekt som syftar till att göra en positiv skillnad för samhället och miljön. I östra Arlandastad har det anlagts dammar som renar tusentals liter vatten om dagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
centrum_outsider_host
eu_valet_outsider
sigtunakampen_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out