Här invigs den nya marknadsplatsenFoto: Pressbild/Swedavia

Arlanda inviger ny marknadsplats och snabbare säkerhetskontroll

Stockholm Arlanda Airport genomförde en historisk invigning den 10 oktober, då de öppnade sin nya 11 000 kvadratmeter stora Marknadsplats och avslutade utvecklingen av en snabbare säkerhetskontroll. Invigningen hölls på Sveriges största flygplats och samlade en rad framstående talare, inklusive Swedavias vd, Jonas Abrahamsson, och Sveriges infrastruktur- och bostadsminister, Andreas Carlson.

centrum_artikel_host

Det gemensamma utvecklingsprojektet, som omfattade både den nya säkerhetskontrollen och Marknadsplatsen, representerar den största investeringen någonsin i Arlanda. Dessa förändringar syftar till att kraftigt förbättra upplevelsen för flygplatsens resenärer och stärka Sveriges förmåga att upprätthålla konkurrenskraftiga flygplatsavgifter.

”Vi är stolta över att få inviga två betydande landmärken i utvecklingen av Sveriges största flygplats: vår nya säkerhetskontroll och den första etappen av den nya Marknadsplatsen. Tillsammans kommer dessa förändringar att förbättra upplevelsen för Arlandas resenärer avsevärt,” säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef för Swedavia.

Invigningsceremonin, som ägde rum på Arlandas nya Marknadsplats i Terminal 5, samlade även Sveriges infrastrukturminister, Andreas Carlson, samt ledande företrädare från flygbranschen och näringslivet i regionen. Där diskuterade de vikten av Swedavias stora satsning för Stockholm, regionen och hela Sverige. Den förbättrade resenärsupplevelsen förväntas leda till ökad tillgänglighet.

”Andra flygplatsen har den nationella betydelse och roll som Arlanda har. Den är navet som knyter samman landet och driver tillväxt i den svenska ekonomin. Investeringarna i den nya Marknadsplatsen och säkerhetskontrollen är inriktade på framtiden och syftar till att utveckla Arlanda som en flygplats,” säger infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson.

Satsningen på den snabbare säkerhetskontrollen har redan resulterat i markant kortare väntetider för Arlandas resenärer sedan den öppnades i somras. Tillsammans med den nya 11 000 kvadratmeter stora Marknadsplatsen och ett förnyat kommersiellt utbud för Swedavias flygplatser, representerar dessa investeringar den mest betydande kommersiella satsningen hittills för Arlandas resenärer. Målet är att skapa en effektivare och mer inspirerande start på resan från Sveriges största flygplats för dagens och morgondagens resenärer.

Ny godisbutik etablerar på Arlanda

Näringsliv Nu etablerar sig CandyKing på Terminal 5: - Konsumenterna möter en lösviktshylla med 200 sorter lösgodis att välja mellan i en inspirerande miljö. Både de som brukar handla lösvikt och de som handlar för första gången kommer få något utöver det vanliga, säger Mattias Jönsson, P&M Director, Cloetta.

centrum_host_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

wenngarn_jul_helsida

Taklagsfest vid Panattoni Park

Näringsliv Panattoni Park Rosersberg, en av Sveriges framstående logistikfastigheter, har nått en viktig milstolpe - takläggningen är nu avklarad. Med en yta på 40 000 kvm och belägen i Rosersberg norr om Stockholm, utgör detta projekt en strategisk satsning för Panattoni, en av Europas ledande utvecklare av moderna logistikfastigheter.

Ryanair utökar med linje till Kroatien från Arlanda

Näringsliv Ryanair planerar att utvidga sitt flygutbud från Arlanda när sommarprogrammet 2024 sparkar igång. Det nya tillskottet innebär en direktlinje till Dubrovnik i Kroatien, vilket markerar ett betydande steg för resenärer som söker upptäcka detta populära och internationellt kända turistmål.

joes-helsida
storemore_helsida

Supersnabbladdare öppnar på OKQ8 i Arlandastad

Näringsliv Skellefteå Kraft lanserade en supersnabbladdare med två laddpunkter. Det här initiativet är en del av en stor plan för att bygga ut elbilsladdningsinfrastrukturen i Sverige. Målet är att skapa landets största nätverk med 800 laddpunkter fördelade över 300 OKQ8-stationer senast 2026.

defacto_helsida

KICKS inviger lager i Rosersberg

Näringsliv KICKS Group har tagit ett stort steg framåt i sin logistikstruktur med invigningen av sitt högautomatiserade omnilager, en investering på 200 miljoner som nu är i full drift i Rosersberg.

ica_helsida
connys_helsida

Minskad tillgänglighet från Arlanda de senaste fem åren

Näringsliv En nyligen genomförd undersökning av tillgängligheten till Arlanda flygplats avslöjar en oroande trend för turismen till Sverige. Enligt analysen, utförd av Copenhagen Economics i samarbete med SEO Economic Research på uppdrag av Visit Sweden, Region Stockholm och Swedavia, har tillgängligheten till Arlanda från utlandet minskat med hela -25 procent mellan 2018 och 2023.

slottsby_helsida

Norwegian fortsätter satsningen på Arlanda

Näringsliv Norwegian Airlines meddelar en betydande expansion av sitt linjenät på både Stockholm Arlanda Airport och Göteborg Landvetter Airport inför sommarprogrammet 2024. Sammanlagt lanserar Norwegian sex nya linjer, varav två är helt nya destinationer.

Stark efterfrågan för resor med Norwegian

Näringsliv Norwegian redovisar starka trafiksiffror för oktober med 2,1 miljoner passagerare och en imponerande kabinfaktor på 86,1 procent. Efterfrågan på flygresor var särskilt hög under höstlovsveckorna i Norden, då många reste till olika destinationer i Europa. Det är värt att notera att 99,4 procent av planerade flygningar genomfördes, vilket visar på hög regularitet.

pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
storemore_out
swedol_outsider
nrh_sigtuna
wnngarn_jul_outsider
slottsby_outsider
centrum_outsider_host
connys
ica_outsider
ridskola_2020_outsider
joes_outsider