sap_feb_pan
Foto: Swedavia/Brendan Austin

Arlanda går sämre än andra flygplatser

Tillgängligheten till och från Arlanda flygplats har minskat mer jämfört med flera andra flygplatser enligt en rapport beställd av Swedavia, Visit Sweden och Region Stockholm.

centrum_artikel_host

SVT Stockholm rapporterar att resorna till Arlanda har minskat med 25 procent sedan 2018, vilket inkluderar resor till andra flygplatser samt kollektiva transportmedel till Arlanda. Flygplatser som Köpenhamn, Milano, Berlin, Wien, Dublin, Barcelona, München, Amsterdam och Paris har däremot haft en mer positiv utveckling, lockande fler flygbolag och ökande antal stora flygplatsdestinationer globalt.

Regeringen har reagerat på rapporten genom att inrätta en särskild utredning, med Peter Norman som utsedd utredare, för att vända den negativa utvecklingen. Förslag som diskuteras inkluderar enklare resvägar till Arlanda, såsom nya tågspår och utökad busskapacitet, för att göra flygplatsen mer attraktiv och öka tillgängligheten.

steningekompani_helsida

Politiker presenterar åtgärder för Arlandas konkurrenskraft

Näringsliv En ny rapport från politiker i Mälardalsrådets temagrupp belyser åtgärder för att stärka Arlandas konkurrenskraft, främja tåg- och sjötrafik samt säkerställa internationell tillgänglighet mot kontinenten och Norge. Ledare från olika regioner betonar Arlandas nyckelroll och behovet av statligt stöd för att säkerställa en framgångsrik infrastrukturutveckling.

pantamera_avc_helsida
funkisfest_helsida

SigtunaHöjden prisas med eventpriset

Näringsliv SigtunaHöjdens Lotta Giesenfeld Boman tog emot Stora Eventpriset i samband med Eventmässan tidigare i veckan:- Det är helt klart en fantastisk ära! Jag ser det som ett kvitto på att vi gör rätt saker, gör intryck hos våra branschkollegor, inspirerar och banar väg för andra att satsa på en hållbar framtid, säger Lotta.

Ryanair utökar med två linjer

Näringsliv Ryanair expanderar sitt flygutbud från Stockholm Arlanda Airport genom att lägga till nya linjer till Vilnius i Litauen och den populära ön Rhodos i Grekland.

centrum_host_helsida

Kraftig ökning av flyg till Nordamerika

Näringsliv Stockholm Arlanda Airport kommer att se en betydande ökning av tillgängligheten till Nordamerika när två nya långlinjer läggs till det befintliga utbudet från flygplatsen. Från och med mitten av april kommer både United Airlines och Delta Air Lines att återvända och trafikera linjer från Stockholm Arlanda till Newark och JFK under sommarsäsongen 2024.

connys_helsida
skridskodisco_helsida
foraldranatverk_helsida

WayCup etablerar på Terminal 5

Näringsliv WayCup etablerar sig på Arlanda med ett unikt koncept som skapar en balans mellan njutning och hållbarhet. Bakom detta initiativ står Nordrest och North Way & Co, företag som strävar efter att förbättra framtiden genom innovativa matupplevelser.

Här finns jobben på Arlanda

Näringsliv Swedavia genomförde rekryteringsdag på Arlanda i samarbete med ett omfattande antal arbetsgivare på flygplatserna. Över 30 företag deltog på Arlanda och efterfrågan är stor hos Arlandas aktörer.

Ökad tågtrafik till kombiterminalen i Rosersberg

Näringsliv Efter en ökad efterfrågan från kontinenten har antalet avgångar mellan YILPORT Stockholm Nord och Europa fördubblats, tack vare Spedition Bode och Kombiverkehrs satsning på utökad tågservice. Från och med januari ökar Europapendeln från tre till sex regelbundna avgångar per vecka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

skridskodisco_outsider
ridskola_2020_outsider
funkisfest_outsider
centrum_outsider_host
connys
nrh_sigtuna
pantamera_out
foraldranatverk_outsider
stentekompani_outsider