centrum_panorama_hostshopping
Foto: Swedavia/Brendan Austin

Arlanda går sämre än andra flygplatser

Tillgängligheten till och från Arlanda flygplats har minskat mer jämfört med flera andra flygplatser enligt en rapport beställd av Swedavia, Visit Sweden och Region Stockholm.

centrum_artikel_host

SVT Stockholm rapporterar att resorna till Arlanda har minskat med 25 procent sedan 2018, vilket inkluderar resor till andra flygplatser samt kollektiva transportmedel till Arlanda. Flygplatser som Köpenhamn, Milano, Berlin, Wien, Dublin, Barcelona, München, Amsterdam och Paris har däremot haft en mer positiv utveckling, lockande fler flygbolag och ökande antal stora flygplatsdestinationer globalt.

Regeringen har reagerat på rapporten genom att inrätta en särskild utredning, med Peter Norman som utsedd utredare, för att vända den negativa utvecklingen. Förslag som diskuteras inkluderar enklare resvägar till Arlanda, såsom nya tågspår och utökad busskapacitet, för att göra flygplatsen mer attraktiv och öka tillgängligheten.

brobygget_2024

Trots negativt halvårsresultat tror Arlandastad Group på vändning

Näringsliv Arlandastad Group ser ljusare på framtiden efter ökad aktivitet på marknaden under första halvåret 2024: – Aktiviteten på marknaden ökade under första halvåret, och vi planerar för en högre utvecklingstakt framöver. Åtgärder för att förbättra lönsamheten är fortsatt starkt prioriterade, säger Dieter Sand CEO, Arlandastad Group.

pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
connys
ridskola_2020_outsider
klara_outsider
brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host