moderat_pan_nov
Foto: Swedavia/Victoria Ström

Arlanda förbereder för fler resenärer

I januari var det 773 000 som reste via Arlanda, en minskning med 59 procent jämfört med för tre år sedan.

centrum_artikel_host

Flygresandet på Swedavias samtliga tio flygplatser uppgick till 1,1 miljoner vilket innebär att man är 61 procent under siffrorna för 2019, före pandemin. Flygets återhämtning uppges ha mattats av under januari men jämfört med förra året var ökningen 224 procent.
– Under årets första månad var flygresandet kraftigt påverkat av reserestriktioner på grund av pandemin och Omikrons spridning. Men när restriktionerna nu hävs runt om i Europa, räknar vi nu med att återhämtningen tar förnyad fart och förväntar oss att kunna välkomna fler resenärer på våra flygplatser under sport- och påsklovet och inte minst till sommaren, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

Swedavia förbereder sig nu för att kunna ta emot fler resenärer både på Arlanda och resterande svenska flygplatser. Restriktioner släpps inte bara i Sverige utan andra länder:
– Det är i detta sammanhang mycket glädjande att flera av våra flygbolag fortsätter att satsa vidare på en stärkt tillgänglighet med nya linjer och ny trafik vid våra flygplatser, säger Jonas Abrahamsson.

Spadtag för Prologis logistikfastighet i Rosersberg

Näringsliv Det första spadtaget för Prologis nya logistikfastighet i Rosersberg togs på torsdagen: - Närheten till både vägnät, tåg och flyg ger företagen goda möjligheter att effektivt nå Stockholm city, Mälardalen samt övriga Sverige och Europa. Området har även mycket bra access tack vare Stockholms lokaltrafik och nås via bussar och pendeltåg, säger Gunnar Gillholm, VP country manager på Prologis Nordics.

pantamera_avc_helsida

Nya food hall får pristak

Näringsliv I vad som beskrivs som en största kommersiella satsningen på Arlanda någonsin kommer det att finnas en food hall: - Resenären ska enkelt kunna ta del av ett varierat matutbud med smaker från olika delar av världen och utbudet ska tillgodose alla de olika typer av behov som resenärerna kan tänkas ha oavsett tid på dygnet, berättar Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och försäljning, på Swedavia.

moderat_pan_helsida

Stort intresse för julmarknaden

Näringsliv Sigtuna Julmarknad startar igen söndag 27:e november och intresset uppger vara stort efter pandemin: - Det har varit ett väldigt högt tryck på årets marknadsplatser. Det är så roligt att se hur uppskattad och efterlängtad marknaden fortsätter att vara av både knallar och besökare, säger Annica Jansson, vd Destination Sigtuna.

connys_helsida

Norwegian storsatsar på Arlanda i sommar

Näringsliv I Norwegians sommarprogram finn ett 50-tal linjer från Arlanda: - Vi är glada över att kunna presentera ett gediget program för nästa sommar. Förra sommarsäsongen visade på en stor reslust i de nordiska länderna och vi förväntar att den trenden fortsätter under 2023, säger Magnus Maursund, Norwegians koncerndirektör för Network, Pricing & Optimisation.

agy_oppethus
julmarknad_2022
dackskifte_helsida
advent_kyrka_helsida
vintermarknad_helsida
centrum_host_helsida

Näringslivsmässa arrangeras i december

Näringsliv Sigtuna kommun bjuder in till en ny näringslivsmässa i Scandinavian XPO i december: - Vi vill kunna erbjuda ett av Sveriges bästa företagsklimat. Det kan vi bara få genom att ha en bra dialog och kontakt med våra företag, säger Annika Bröms, näringslivschef i Sigtuna kommun.

defacto_helsida

Sigtuna kommuns företagsklimat fortsätter neråt

Näringsliv Svenskt Näringsliv rankar Sigtunas företagsklimat på plast 81 i landet av 290 kommuner: - Förändringarna sedan förra året är överlag små i Sigtuna. De tydligaste förbättringarna kan vi se i kommunens upphandling och i konkurrens från kommunens verksamheter, säger Olle Karstorp, regionchef Svenskt Näringsliv Stockholm.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

kyrka_outsider_advent
dackskifteoutsider
pantamera_out
marknaden_outsider
swedol_outsider
connys
nrh
vintermarknad_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider