eldsjal2024_pan
Foto: Swedavia/Victoria Ström

Arlanda förbereder för fler resenärer

I januari var det 773 000 som reste via Arlanda, en minskning med 59 procent jämfört med för tre år sedan.

centrum_artikel_host

Flygresandet på Swedavias samtliga tio flygplatser uppgick till 1,1 miljoner vilket innebär att man är 61 procent under siffrorna för 2019, före pandemin. Flygets återhämtning uppges ha mattats av under januari men jämfört med förra året var ökningen 224 procent.
– Under årets första månad var flygresandet kraftigt påverkat av reserestriktioner på grund av pandemin och Omikrons spridning. Men när restriktionerna nu hävs runt om i Europa, räknar vi nu med att återhämtningen tar förnyad fart och förväntar oss att kunna välkomna fler resenärer på våra flygplatser under sport- och påsklovet och inte minst till sommaren, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

Swedavia förbereder sig nu för att kunna ta emot fler resenärer både på Arlanda och resterande svenska flygplatser. Restriktioner släpps inte bara i Sverige utan andra länder:
– Det är i detta sammanhang mycket glädjande att flera av våra flygbolag fortsätter att satsa vidare på en stärkt tillgänglighet med nya linjer och ny trafik vid våra flygplatser, säger Jonas Abrahamsson.

connys_helsida
mp_helsida_eu

Här renas tusentals liter vatten om dagen

Näringsliv Arlandastad Group engagerar sig i utvecklingsprojekt som syftar till att göra en positiv skillnad för samhället och miljön. I östra Arlandastad har det anlagts dammar som renar tusentals liter vatten om dagen.

steningekompani_helsida

Log Max etablerar hos DSV i Rosersberg

Näringsliv Log Max, en ledande tillverkare av moderna skördaraggregat för skogsmaskiner, har valt att samarbeta med DSV för hanteringen av deras reservdelslager på DSV:s logistikcenter i Rosersberg.

storemore_helsida

Så dyra är Arlandas räksmörgåsar

Näringsliv En diskussion om de höga priserna på flygplatserna i Sverige fick ny fart när SEB:s seniorekonom Johan Javeus delade med sig av sina erfarenheter på den sociala medieplattformen X i höstas.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
spedition_helsida

Politiker presenterar åtgärder för Arlandas konkurrenskraft

Näringsliv En ny rapport från politiker i Mälardalsrådets temagrupp belyser åtgärder för att stärka Arlandas konkurrenskraft, främja tåg- och sjötrafik samt säkerställa internationell tillgänglighet mot kontinenten och Norge. Ledare från olika regioner betonar Arlandas nyckelroll och behovet av statligt stöd för att säkerställa en framgångsrik infrastrukturutveckling.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stentekompani_outsider
spedition_outsider
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
pantamera_out
storemore_out
nrh_sigtuna
connys
mp_eu_outsider