centrum_panorama_hostshopping
Foto: Pressbild

Arlanda Big Band tolkar Bellmans musik i Kulturum

Arlanda Big Band från Sigtuna presenterar en unik musikupplevelse genom sin moderna tolkning av Carl Michael Bellmans musik.

centrum_artikel_host

Konserten ”ABBellman” äger rum den 24 februari 2024 på Kulturum i Märsta. Henrik Román och Greger Fellin, medlemmar i storbandet, står bakom de nya tolkningarna.

Den varierade repertoaren inkluderar ”Fjärlin vingad” som en smäktande jazzballad, ”Ole Man Noah” och ”Gubben Noa” i orientalisk jazzstil, pastoralen ”Liksom en herdinna” som slowfox rock, ”Nå skruva fiolen” i James Brown-stil, och ”Märk hur vår skugga” som mjuk bossa nova.

Konserten tar publiken på en resa genom Carl Michael Bellmans mångfacetterade värld från 1700-talet och utforskar olika teman i hans diktning, såsom naturen, staden, sorgen och festandet. Henrik och Greger, inspirerade av Bellman, har lånat ur hans visskatt och applicerat hans principer i egna arrangemang och stil.

Henrik och Greger, pianist och saxofonist, hade tidigare utforskat Bellmans musik för över 10 år sedan under namnet Bellmania. Nu, med hela storbandet, gör de urpremiär för ”ABBellman” den 24 februari kl 15, 2024, på Kulturum. Sigtuna kulturförening står som arrangör av konserten.

connys_helsida
centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida

Nytt konstverk invigs i Märsta Centrum

Kulturnyheter Invigningen av Märsta Centrums nya konstverk, som ursprungligen skulle ha ägt rum den 25 maj, har nu blivit framflyttad till den 16 juni kl. 12:00. Invigningen kommer att ske i samband med Märsta Centrums sommarfest.

mp_tack_helsida

uppdaterad Philip Alouch Årets Eldsjäl i Valsta

Märstafolket Philip Alouch, en välkänd och uppskattad profil i Valsta, har utsetts till Årets Eldsjäl av Vi är Valsta. Alouch, som föddes och växte upp i Valsta, känner sig hedrad över att ha blivit både nominerad och utvald för denna utmärkelse. Trots att han ogärna står i centrum, är han tacksam över erkännandet.

pantamera_avc_helsida
vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

brobygget_2024

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider
mp_tack_outsider
pantamera_out
connys
centrum_outsider_host