helsida_bostad
Foto: Pressbild

Arkitekttävling utlyses för nya Kulturcentret

Ett nytt aktivitetscenter ska upprättas i Valsta och för att byggnaden ska bli något extra så anordnas en arkitekttävling.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun bjuder in till arkitekttävling för att utforma det nya aktivitetscentret. Förslaget ska utöver själva centret innehålla kommersiella ytor för exempelvis lekland, e-sport eller klättercenter, ett café, hantverksverkstad där föreningar i skapandeprocessen kan inrymmas, lokaler för dans och musik, mediastudio för inspelning av musik, podcast och video, möteslokaler samt kommunens kontaktcenter.
– Vi har tagit fasta på våra invånares önskemål och behov och utifrån det tagit fram en inriktning för centrets verksamhetsinnehåll, syfte och målgrupp. En delegation med såväl tjänstepersoner som politiker har också varit på studiebesök i Järfälla, Nacka och Linköping för att inhämta erfarenheter och inspiration från deras kultur- och aktivitetshus, berättar Birgitta Pettersson, kommundirektör

ungdomsarbete_helsida
defacto_helsida
toppbanner
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Mariakyrkan fyllde 775 år

Kulturnyheter Nyligen fyllde Mariakyrkan i Sigtuna hela 775 år: - Fönstren är ett sätt att låta vår tid lämna sitt bidrag till byggnaden, säger kyrkoherden Jakob Tronêt till tidningen Världen Idag.

centrum_sommar2022_helsida

Summer Squeeze utökas till två dagar

Kulturnyheter Sigtuna Summer Squeeze är tillbaka för tredje gången och för första gången är det ett pandemifritt evenemang: - Jag ser fram emot att möta Sigtunapubliken med den gamla ruinen som inramning. Min sommar har varit fylld av spelningar över hela Sverige och Sigtuna Summer Squeeze blir ett av mina sista sommar-gigg, säger gitarristen Janne Schaffer som uppträder på lördagen.

Mest klickat i juli

Nöjesnyheter Har du varit bortrest eller kanske kopplat bort från nyheterna i sommar? Lugn, här hittar du juli månads mest klickade.

Sigtunas rådhus öppnar upp för Pride-vigslar

Nöjesnyheter Sigtunas Rådhus kommer under Pride-veckan första veckan i augusti att öppna upp för drop-in-vigslar en dag: - Vi vill bidra till att sprida glädje och kärlek och stå stolta tillsammans i kärlekens tecken. Det gör vi bland annat genom att under Pride-veckan bjuda in till drop-in vigslar i Sveriges minsta och mysigaste rådhus, säger Anna Lakmaker, vd på Destination Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
ridskola_2020_outsider
arbete_outsider
swedol_outsider
nrh
centrum_sommar_outsider2022
pantamera_out