nationaldagen_pan
Marcus Cedecor och Ludvig Harryzon
Teamet på CedecorFoto: Pressbild
Marcus CederviFoto: Pressbild
Ludvig HarryzonFoto: Pressbild
Ludvig med juryn på Stora gatanFoto: Pressbild

Årets företagare och Årets unga företagare utsedda

Marcus Cedervi på Cedecor utsågs till Årets företagare och Ludvig Harryzon till Årets unga företagare i samband med en mindre tillställning på tisdagen.

centrum_artikel_host

Ett annorlunda mingel med social distansering och få inbjudna utsåg Årets företagare och Årets unga företagare på tisdagen. Årets företagare blev Marcus Cedervi på Cedecor.
– Det känns jättekul att få ett erkännande för att man slitit under ett antal år, många långa nätter och helger. Superkul att få ett erkännande från kommunen att man gjort något bra säger Marcus Cedervi i ett uttalande.

Ludvig Harryzon driver Sigtuna Sport & Uteliv på Stora gatan. Han har på några år lyckats få fart på butiken.
– Det känns fantastiskt speciellt nu när jag fick höra motiveringen, då tog jag åt mig och känslorna kom fram, det här känns otroligt bra säger Ludvig Harryzon.

Vinnarna utsågs av en jury bestående av Niklas Wikegård, WE Träning och Hälsa, Andie Lahdo på ABS Wheels, Björn Pettersson, ordförande i Företagarna i Sigtuna kommun och kommunens näringslivschef Mathias Forsberg.
– Det här är värdiga vinnare, särskilt kul att det har en extra stark kundfokus och vilja att göra de andra företagarna i kommunen bättre säger Mathias Forsberg, Sigtuna kommuns näringslivschef.

Företagarnas ordförande Björn Petersson var nöjd med slutresultatet och det faktum att man kunde dela ut priset under dessa coronatider.
– Det här priset har företagarna delat ut i över 50 år och det är vårt sätt att hylla entreprenörerna i Sverige och i Sigtuna kommun vars företagare står för 30 procent av skatteintäkterna, den största skaparen av välfärd i kommunen är de små företagarna, utan företagarna skulle kommunen stanna säger Björn Petersson.

Se fler bilder i bildsliden

seniormassa_pan

Minskad brottslighet prio för sigtunaföretagare

Näringsliv Minskad brottslighet och ökad trygghet står högst på önskelistan för att förbättra företagsklimatet i Sigtuna, enligt Svenskt Näringslivs årliga enkät Lokalt företagsklimat. Enkäten, som omfattar över 3 800 företag i Stockholms län, inklusive 154 från Sigtuna, visar att sex av tio Sigtunaföretag efterlyser satsningar på säkerhet och trygghet.

centrum_host_helsida
bygdensdag_helsida

Arlanda driver på resenärstillväxten hos Swedavia

Näringsliv Under april månad valde över 2,6 miljoner resenärer att använda Swedavias tio flygplatser, enligt ny statistik från Swedavia. Detta representerar en ökning med knappt 1,5 procent jämfört med samma period föregående år. Den fortsatta tillväxten är främst drivet av en stigande efterfrågan på utrikesresor, särskilt från Stockholm Arlanda Airport.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida

Klart med övertagande av fastigheter från Rikshem

Näringsliv Kommunfullmäktige i Sigtuna har fattat beslutet att godkänna kommunens förvärv av 14 samhällsfastigheter från Rikshem. Dessa fastigheter, som inkluderar LSS-boenden, förskolor, skolor och ett äldreboende, kommer att övergå till kommunens ägo.

mp_helsida_eu

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
seniormassa_outsider
eu_valet_outsider
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
pantamera_out
nationaldag_outsider
centrum_outsider_host
connys
bygdensdag_outsider