moderat_fokus_pan
Marcus Cedecor och Ludvig Harryzon
Teamet på CedecorFoto: Pressbild
Marcus CederviFoto: Pressbild
Ludvig HarryzonFoto: Pressbild
Ludvig med juryn på Stora gatanFoto: Pressbild

Årets företagare och Årets unga företagare utsedda

Marcus Cedervi på Cedecor utsågs till Årets företagare och Ludvig Harryzon till Årets unga företagare i samband med en mindre tillställning på tisdagen.

centrum_artikel_host

Ett annorlunda mingel med social distansering och få inbjudna utsåg Årets företagare och Årets unga företagare på tisdagen. Årets företagare blev Marcus Cedervi på Cedecor.
– Det känns jättekul att få ett erkännande för att man slitit under ett antal år, många långa nätter och helger. Superkul att få ett erkännande från kommunen att man gjort något bra säger Marcus Cedervi i ett uttalande.

Ludvig Harryzon driver Sigtuna Sport & Uteliv på Stora gatan. Han har på några år lyckats få fart på butiken.
– Det känns fantastiskt speciellt nu när jag fick höra motiveringen, då tog jag åt mig och känslorna kom fram, det här känns otroligt bra säger Ludvig Harryzon.

Vinnarna utsågs av en jury bestående av Niklas Wikegård, WE Träning och Hälsa, Andie Lahdo på ABS Wheels, Björn Pettersson, ordförande i Företagarna i Sigtuna kommun och kommunens näringslivschef Mathias Forsberg.
– Det här är värdiga vinnare, särskilt kul att det har en extra stark kundfokus och vilja att göra de andra företagarna i kommunen bättre säger Mathias Forsberg, Sigtuna kommuns näringslivschef.

Företagarnas ordförande Björn Petersson var nöjd med slutresultatet och det faktum att man kunde dela ut priset under dessa coronatider.
– Det här priset har företagarna delat ut i över 50 år och det är vårt sätt att hylla entreprenörerna i Sverige och i Sigtuna kommun vars företagare står för 30 procent av skatteintäkterna, den största skaparen av välfärd i kommunen är de små företagarna, utan företagarna skulle kommunen stanna säger Björn Petersson.

Se fler bilder i bildsliden

Nya näringslivschefen: Vi arbetar hårt med företagsklimatet

Näringsliv En glädjande nyhet för Sigtuna kommun är att de har förbättrat sin placering avsevärt, från plats 81 till plats 73. Denna förbättring kan i stor utsträckning tillskrivas företagens upplevda förbättring av kommunens service och bemötande samt den ökade informationen till företagen via nyhetsbrev, företagsbesök och frukostmöten.

defacto_helsida

Nya hyresgäster hos Arlandastad Group

Näringsliv Arlandastad Group har nyligen ingått hyresavtal med flera företag, inklusive Skincare by us, NIO, Kemteknik, Traveller Buss och Brunkeberg. Dessa företag kommer att flytta sina verksamheter till Explore Arlandastad under det tredje kvartalet 2023. De har valt detta område på grund av dess strategiska läge mellan Stockholm och Uppsala, närheten till E4:an och Stockholm Arlanda Airport.

Stoppade alla byggen på Arlanda

Näringsliv Swedavia har intensifierat sina insatser för att säkerställa arbetsmiljön och säkerheten i de pågående byggprojekten på Arlanda flygplats. Den 19 september 2023 höll de tillsammans med organisationen Håll Nollan en manifestation med målet att uppnå noll arbetsplatsolyckor inom projektet.

ica_helsida

Litet lyft för företagsklimat i Sigtuna

Näringsliv Sigtuna kommun har nått åtta platser uppåt och hamnat på plats 73 i Svenskt Näringslivs årliga ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Årets ranking inkluderade omdömen från över 32 000 företag i hela landet.

Ny VD för Clarion Hotel Arlanda

Näringsliv Clarion Hotel har avslöjat sin senaste tillsättning av högsta ledningsteamet vid Clarion Hotel Arlanda, och i december välkomnar de Mirja Braun som den nya VD:n för hotellet.

sap_sep23_helsida

Bilföretag i Arlandastad i konkurs

Näringsliv Under den gångna veckan drabbades Sigtuna kommun av en olycklig ekonomisk händelse när fyra företag tvingades ansöka om konkurs. Den mest framträdande av dessa konkurser var Märsta Bil Center AB, ett etablerat företag med sitt säte i kommunen.

pantamera_avc_helsida

Sigtunahöjdens VD kan prisas för hållbarhetsarbete

Näringsliv Lotta Giesenfeld Boman, som är VD och ägare av Sigtunahöjden, har blivit utvald för sina ledaregenskaper och sitt stora engagemang inom hållbarhetsområdet. Priset hon har blivit nominerad till är det Hållbara Ledarskapspriset 2023, som arrangeras av Nätverket för Hållbart Näringsliv. Nätverket har identifierat tre finalister till detta pris.

skanela_helsida

Emirates firade tio år på Arlanda

Näringsliv Emirates firade igår sitt 10-årsjubileum av flygverksamhet mellan Dubai och Stockholm. Den 4:e september 2013 invigde Emirates sin eftertraktade flyglinje mellan de två städerna, och sedan dess har bolaget spelat en avgörande roll i att knyta samman Sverige med resten av världen.

nrh_sigtuna
joes-helsida

Norwegian firade 20 år på Arlanda

Näringsliv På fredagen 1 september firade Norwegian en bemärkelsedag då det är exakt 20 år sedan flygbolaget inledde sin flygverksamhet från Stockholm Arlanda och därmed i Sverige.

hockeyskola_helsida

Bankomat etablerar i Arlandastad

Näringsliv Arlandastad Group har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med Bankomat AB för ett nytt hus som kommer att placeras i Explore Arlandastad. Arlandastad Group och BRA Bygg bildar ett JV-bolag för fastighetsutvecklingen. Bankomat ägs av Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, SEB och Swedbank inklusive Sparbankerna.

connys_helsida

Byggbranschen i kommunen hårt konkursdrabbad

Näringsliv Konkurser inom byggindustrin har skjutit i höjden med en häpnadsväckande ökning på över 30 procent under det senaste året. En särskilt drabbad plats är Sigtuna kommun, där inte mindre än elva bolag har fallit samman sedan inledningen av året.

Företagarna oroas över konkursvåg

Näringsliv Antalet konkurser i Stockholms län på en rullande tolvmånadersperiod nådde en ny rekordnivå under juli enligt Företagarna. I Sigtuna kommun är ökningen 36 procent bara det senaste halvåret enligt UC.

moderat_fokus_helsida

Många nya etableringar på Arlanda i sommar

Näringsliv Under sommaren har Stockholm Arlanda Airport tagit ett stort steg framåt i sin strävan att förbättra resenärernas upplevelse. En rad nya enheter har öppnat sina dörrar på flygplatsen, och ännu fler förväntas göra sin entré innan den efterlängtade invigningen av den nya Marknadsplatsen i september.

centrum_host_helsida

Norwegian rapporterar starka siffror den gångna månaden

Näringsliv Norwegian, det populära flygbolaget med en betydande flygplansflotta på Arlanda flygplats, rapporterade enastående framgångar under juli månad. Enligt nyheter från företaget flög över 2,3 miljoner passagerare med Norwegian under den upphetsande månaden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

hockeyskola_outsider
nrh
pantamera_out
moderat_bli_medlem
ridskola_2020_outsider
skanela_outsider
ica_outsider
joes_outsider
connys
centrum_outsider_host
swedol_outsider
socialdem_sep23_outsider