defacto_pan2020
Per Taube och Erik AnderssonFoto: Pressbild

Årets Företagare och Årets Unga Företagare utsedda

Per Taube utses till Årets Företagare i Sigtuna kommun och Erik Andersson till Årets Unga företagare.

centrum_artikel_host

I sedvanlig ordning har Företagarna i Sigtuna kommun utsett Årets Företagare och även Årets Unga Företagare. Entreprenören Per Taube, Gelba, som utvecklar Steninge slottsby och Arlandastad, utses till Årets Företagare. I juryn sitter bland annat kommundirektören Birgitta Pettersson.
– I år har vi fått in väldigt många nomineringar på duktiga företagare så juryarbetet har varit både roligt och spännande säger kommundirektör Birgitta Pettersson.

Juryns motivering för att utse Per Taube lyder ”Genom att satsa när andra tvekar ser Per oanade möjligheter. Under tre decennier har det skapat nya stadsdelar, besöksmål och mängder av arbetstillfällen vilket gjort Per till en förebild i hela Sigtuna och Arlandaområdet. Genom att lyfta fram medarbetare och skapa starka team har visionerna blivit till verklighet, och Per är en mästare på att skapa nätverk till gagn för alla parter.”

Till Årets Unga Företagare har Erik Andersson på Emtek AB utsetts. Erik får priset för att han gått från fast anställning till egen företagare under pandemin och fokuserat på hållbarhet och kvalitet i en bransch där det råder stor konkurrens och samtidigt gjort ett positivt resultat. Emtek AB är verksamt inom projektering av byggprojekt av olika slag, de flesta inom bostadssektorn. Erik har varit med om att projektera tusentals bostäder enligt Emteks hemsida.

Lokala företaget satsar på solcellsinstallationer

Näringsliv Lokala företaget Energisparkonsult ökar sin omsättning till stor del tack vare intresset för att installera solceller: - Vi är mycket glada över att kunna erbjuda solcellsinstallationer genom vårt nya systerbolag ESK Solar, säger VD Erik Albertsson.

defacto_helsida
ica_helsida

Så många reste via Arlanda

Näringsliv Arlanda noterade en kraftig resenärsökning i februari jämfört med förra året: - Allt pekar fortsatt mot en reseintensiv sommar och vi förbereder oss därefter, säger Swedavias VD Jonas Abrahamsson.

connys_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
dack_helsida
joes-helsida

XPO redo för EU

Näringsliv Scandinavian XPO är redo för EU:s toppmöten som ska hållas under det första halvåret i år: - Vi är glada över att återigen få välkomna Regeringskansliet som en av våra kunder och ser fram emot att erbjuda dem vår högkvalitativa service och moderna faciliteter, säger Anna Bauer, VD för Scandinavian XPO.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
pantamera_out
swedol_outsider
connys
ica_outsider
joes_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
dack_outsider