vinter_pan
Foto: Peter Kroon/Arbetsförmedlingen

Arbetslösheten under nio procent

Arbetslösheten i kommunen är nu under nio procent efter september siffror.

centrum_artikel_host

Arbetslösheten i kommunen fortsätter ner och är nu på 8,9 procent visar siffror från SCB som Newsworthy sammanställt. Den är fortfarande högre än länssnittet men under pandemin var siffrorna över 12 procent. Bland utrikesfödda var arbetslösheten 15 procent vilket är en nedgång med nära tre procentenheter jämfört med samma månad förra året. Skillnaden i arbetslöshet mellan inrikes och utrikesfödda är hela 6,1 procent nyheter i kommunen.

Även ungdomsarbetslösheten går ner med cirka en halv procentenhet till 10 procent av 18-24 åringarna i kommunen.

Är man ute efter jobb i kommunen så fanns det i månadsskiftet nära 400 annonser att söka, de flesta inom yrkestrafiken där man söker över 480 förare av olika slag. Truckförare finns också stor efterfrågan på samt lager och terminalpersonal.

nrh_sigtuna
connys_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

joes-helsida
defacto_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

slottsby_helsida
oppethus_dec

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

vinter_helsida
ica_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

storemore_helsida
pantamera_avc_helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh
ridskola_2020_outsider
joes_outsider
ica_outsider
swedol_outsider
storemore_out
vinter_outsider
pantamera_out
connys
oppethus_out
slottsby_outsider