nationaldagen_pan
Foto: Peter Kroon/Arbetsförmedlingen

Arbetslösheten sjunker kraftigt

Arbetslösheten i kommunen sjunker nu kraftigt och är under 11 procent.

centrum_artikel_host

Efter en kraftig uppgång under coronakrisen på grund av arbetslöshet inom hotell- konferensverksamheten och arlandarelaterade jobb spökade arbetslösheten i kommunen till omkring 12 procent. Men de senaste två månaderna är det en kraftig nedgång. Just nu har arbetslösheten gått ner med 1,7 procentenheter jämfört med samma period förra året enligt siffror som Newsworthy har sammanställt.

Drygt 2700 kommuninvånare i arbetsför ålder står dock utanför arbetsmarknaden. Av de utrikesfödda är nästan 18 procent arbetslösa, vilket dock är en minskning med nästan två procentenheter. Ungdomsarbetslösheten går också ner och är på 10,6 procent för september.

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

seniormassa_pan
bygdensdag_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nationaldag_outsider
bygdensdag_outsider
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
seniormassa_outsider
nrh_sigtuna
connys
eu_valet_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out