moderat_fokus_pan
Foto: Peter Kroon/Arbetsförmedlingen

Arbetslösheten sjunker kraftigt

Arbetslösheten i kommunen sjunker nu kraftigt och är under 11 procent.

centrum_artikel_host

Efter en kraftig uppgång under coronakrisen på grund av arbetslöshet inom hotell- konferensverksamheten och arlandarelaterade jobb spökade arbetslösheten i kommunen till omkring 12 procent. Men de senaste två månaderna är det en kraftig nedgång. Just nu har arbetslösheten gått ner med 1,7 procentenheter jämfört med samma period förra året enligt siffror som Newsworthy har sammanställt.

Drygt 2700 kommuninvånare i arbetsför ålder står dock utanför arbetsmarknaden. Av de utrikesfödda är nästan 18 procent arbetslösa, vilket dock är en minskning med nästan två procentenheter. Ungdomsarbetslösheten går också ner och är på 10,6 procent för september.

defacto_helsida

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

moderat_fokus_helsida
ica_helsida
joes-helsida
hockeyskola_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

nrh_sigtuna

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

pantamera_avc_helsida

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

sap_sep23_helsida

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

centrum_host_helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
joes_outsider
socialdem_sep23_outsider
nrh
pantamera_out
moderat_bli_medlem
hockeyskola_outsider
ica_outsider
connys
swedol_outsider