eu_valet_panorama
Foto: Peter Kroon/Arbetsförmedlingen

Arbetslösheten på lägsta nivån sedan 2020

Arbetslösheten i kommunen var under februari nere på 8,4 procent vilket är en minskning med 1,4 procentenheter jämfört med förra året.

centrum_artikel_host

Newsworthy rapporterar att Arbetslösheten i kommunen faller mer än i andra länskommuner. Den är nu 8,4 procent vilket är 1,4 procentenheter lägre än förra året i februari. Arbetslösheten minskar för 21:a månaden i följd i kommunen och sedan i maj 2021 har arbetslösheten gått ner från 11,4 till 8,4 procent. Nuvarande nivå är den lägsta sedan mars 2020, alltså precis i samband med att pandemin slog till och arbetslösheten ökade på grund av restriktioner.

mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

centrum_host_helsida
connys_helsida
bygdensdag_helsida
seniormassa_pan

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

bygdensdag_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
nationaldag_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
eu_valet_outsider
seniormassa_outsider
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out