eldsjal2024_pan
Foto: Peter Kroon/Arbetsförmedlingen

Arbetslösheten ökade mest i Sigtuna

Arbetslösheten ökade i 283 av 290 kommuner men allra mest i Sigtuna kommun enligt en rapport från Ekonomifakta.

centrum_artikel_host

Arbetslösheten i kommunen ökade från 7,5 procent till 10,7 procent enligt Ekonomifakta som utgår från andelen av den registrerade arbetskraften mellan 16-64 år som är öppet arbetslösa eller sökande i program med aktivitetsstöd. Siffrorna skiljer sig från arbetslöshetssiffrorna från Newsworthy som märsta.nu tidigare rapporterat om. Detta då Newsworthy i sina rapporter utgår från samtliga invånare mellan 16-64 år. Den siffran ligger kring 12 procent de senaste månaderna.

Enligt Ekonomifakta är Sigtuna hårt drabbat av pandemin eftersom näringslivet är tätt knutet till Arlanda. Mötesbranschen samt stor del av jobben kopplade till Arlanda har i stort sett försvunnit på ett år. Landets högsta arbetslöshet finns dock i Malmö med drygt 15 procent. Sigtuna har den tredje högsta arbetslösheten i länet efter Södertälje och Botkyrka som båda ligger över 12 procent.

mp_helsida_eu
storemore_helsida
eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
ridskola_2020_outsider
storemore_out
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
pantamera_out