eldsjal2024_pan
Foto: Peter Kroon/Arbetsförmedlingen

Arbetslösheten nu över tolv procent

Arbetslösheten i kommunen fortsätter öka och är nu över 12 procent.

centrum_artikel_host

I augusti var arbetslösheten uppe å 12,1 procent för Sigtuna kommun uppger Newsworthy som sammanställt Arbetsförmedlingens siffror. Skillnaden är +4,3 jämfört med förra året. Sett till antalet personer är det nästan 3200 som är arbetslösa av 26 421 i åldern 16-64. Under coronapandemin har arbetslösheten gått upp från 7 procent till 12,1. Siffran är den högsta i kommunen sedan 2014.

Dock är det inte bara i Sigtuna som arbetslösheten ökar utan det gäller länets samtliga 26 kommuner, ökningen är störst i Sigtuna och länssnittet är på 8,8 procent.

Av det totala antalet arbetslösa är drygt 2 av 3 utlandsfödd, arbetslösheten bland utlandsfödda är nästan uppe i 20 procent. För ungdomarna var det 14,8 procents arbetslöshet, 411 ungdomar var arbetslösa mellan 18-24 år. Bara Botkyrka och Södertälje har högre arbetslöshet än Sigtuna kommun, grannkommunen Väsby har 10,1 procent, Bra 9,1 och Vallentuna låga 5 procent.

pantamera_avc_helsida
spedition_helsida
centrum_host_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

connys_helsida
storemore_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

eldsjal2024_helsida
steningekompani_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stentekompani_outsider
connys
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
spedition_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
storemore_out