eldsjal2024_pan
Foto: Pressbild/Arbetsförmedlingen

Arbetslösheten nästan åtta procent

Arbetslösheten ökade stora delar av länet i december, men i Sigtuna var den allra störst och nästan 8 procent av den arbetsföra befolkningen är arbetslös.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommuns totala arbetslöshet för december rapporterades in på 7,9 procent enligt siffror från Arbetsförmedlingen som Newsworthy har sammanställt. Arbetslösheten ökade förvisso i 23 av 26 kommuner men i Sigtuna var ökningen allra störst av samtliga kommuner.

Ökningen är nästan en procent (0,9), vilket innebär att 1935 personer mellan 16-64 år är arbetslösa, en ökning med 284 personer jämfört med december 2018. Bland utlandsfödda är arbetslösheten hela 14,9 procent, en ökning sedan i juni med 1,3 procentenheter.

Länets högsta arbetslöshet finns i Södertälje med 11,3 procent, därefter Botkyrka med 10,8, därefter är det Järfälla med 8,1 procent och fyra är Sigtuna med 7,9 procent. Lägsta siffran finns i Danderyd med 3,5 procent. I grannkommunerna har Väsby enarbetslöshet på 7,5 procent och Upplands-Bro 7,3. Vallentuna har en av länets lägsta med 3,6 procent.

mp_helsida_eu
storemore_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
eldsjal2024_out
storemore_out
connys