vinter_pan
Foto: Peter Kroon/Arbetsförmedlingen

Arbetslösheten sjunker – närmar sig 8 procent

I juni månad visade statistik att arbetslösheten minskade i 18 av de 26 kommunerna i Stockholms län. En av de kommuner där nedgången var mest framträdande var Sigtuna, som rapporterade en betydande minskning.

centrum_artikel_host

Enligt data från SCB som Newsworthy sammanställt sjönk arbetslösheten till 8,1 procent under juni månad, vilket motsvarade en minskning på 0,9 procentenheter jämfört med samma tidpunkt föregående år. Den positiva trenden fortsatte även i resten av Stockholms län, där arbetslösheten fortsatte att sjunka.

I praktiska termer innebär detta att 2 098 av de 25 901 invånarna i åldern 16 till 65 år i Sigtuna kommun var registrerade som arbetssökande, vilket var 117 färre än samma månad föregående år.

Det är nu 25:e månaden i rad där arbetslösheten i Sigtuna har varit lägre än motsvarande period föregående år. Sedan maj 2021 har arbetslösheten minskat från 11,4 till 8,1 procent, vilket tyder på en stadig och kontinuerlig förbättring av arbetsmarknadssituationen i kommunen.

Den generella minskningen av arbetslösheten i Stockholms län indikerar en positiv utveckling för regionen. Det är ett tecken på att insatserna för att främja sysselsättningen och skapa jobbmöjligheter ger resultat.

Sigtuna kommun, med sin betydande minskning i arbetslöshet, visar på framgångsrika strategier för att stimulera den lokala ekonomin och locka investeringar. En stark arbetsmarknad är avgörande för att skapa en stabil och blomstrande gemenskap för invånarna.

Den fortsatta nedgången av arbetslösheten ger hopp om en ljus framtid för både Sigtuna och Stockholms län som helhet. Det är viktigt att fortsätta stödja och uppmuntra initiativ som främjar sysselsättningen, och därmed fortsätta att bygga en hållbar och blomstrande ekonomi för alla invånare i regionen.

Denna artikel genererades med en textrobot

pantamera_avc_helsida
joes-helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

oppethus_dec
nrh_sigtuna

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

connys_helsida
defacto_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

ica_helsida
storemore_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

slottsby_helsida
vinter_helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

oppethus_out
nrh
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
swedol_outsider
storemore_out
vinter_outsider
ica_outsider
slottsby_outsider
joes_outsider
connys