eldsjal2024_pan
Foto: Peter Kroon/Arbetsförmedlingen

Arbetslösheten minskar kraftigt

Arbetslösheten i kommunen minskade kraftigt i november, hela var tredje som var arbetssökande 2020 är borta från Arbetsförmedlingen.

centrum_artikel_host

De öppet arbetslösa i kommunen minskade med cirka 30 procent i november jämfört med för ett år sedan. 2020 i november var det nästan 2200 öppet arbetslösa, nu är det 1485. Antalet jobbplatser ökar också rejält, från 261 för ett år sedan till 842 idag, en ökning med 222 procent. Dock har Sigtuna kommun en stor andel utrikesfödda bland de arbetslösa, 1100 av de totalt 1485 personerna.

steningekompani_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

spedition_helsida
mp_helsida_eu
storemore_helsida
eldsjal2024_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

connys_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
stentekompani_outsider
connys
mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
storemore_out
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
spedition_outsider
centrum_outsider_host