Arbetslösheten kvar under nio procent

Sigtuna kommuns arbetslöshet fortsätter sjunka mer än övriga länskommuner och gick ner med drygt en procent i oktober.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommuns arbetslöshet är på väg att återhämta sig från pandemiåren och ligger kring 9 procent återigen. Det har varit en stabil siffra under 2022. Dock är det klart över länssnittet som är 6,4 procent men Sigtuna var även extremt hårt drabbat av pandemin när arbetslösheten var kring 12 procent. På ett år har arbetslösheten gått ner med 1,9 procentenheter enligt siffror från SCB som Newsworthy sammanställt.

Bland utrikesfödda sjönk arbetslösheten med 2,4 procentenheter till 15 procent. Skillnaden i arbetslösheten bland inrikes och utrikesfödda är hela 6,1 procentenheter i kommunen. För ungdomarna är det en stigande siffra då den nu uppgår till 10,3 procent, en ökning med 0,3 procentenheter.

Är man på jakt efter jobb så finns det gott om tjänster som truckförare, lager- och terminalpersonal, lastbilsförare, ramppersonal, bilrekondare och fönsterputsare samt motorfordonstekniker.

wenngarn_jul_helsida
pantamera_avc_helsida
defacto_helsida

Övervåningarna öppnas upp på Mälartåg

Notiser Från och med torsdagkväll och successivt under natten mot fredag den 8 december kommer övervåningarna på Mälartågs dubbeldäckare att åter öppnas för resenärer. Detta sker efter att en säkerhetsutredning konstaterat att ingen säkerhetsrisk föreligger.

storemore_helsida
connys_helsida
slottsby_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

ica_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

joes-helsida
centrum_host_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

swedol_outsider
connys
wnngarn_jul_outsider
slottsby_outsider
pantamera_out
ica_outsider
storemore_out
ridskola_2020_outsider
joes_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host