moderat_pan_nov

Arbetslösheten kvar under nio procent

Sigtuna kommuns arbetslöshet fortsätter sjunka mer än övriga länskommuner och gick ner med drygt en procent i oktober.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommuns arbetslöshet är på väg att återhämta sig från pandemiåren och ligger kring 9 procent återigen. Det har varit en stabil siffra under 2022. Dock är det klart över länssnittet som är 6,4 procent men Sigtuna var även extremt hårt drabbat av pandemin när arbetslösheten var kring 12 procent. På ett år har arbetslösheten gått ner med 1,9 procentenheter enligt siffror från SCB som Newsworthy sammanställt.

Bland utrikesfödda sjönk arbetslösheten med 2,4 procentenheter till 15 procent. Skillnaden i arbetslösheten bland inrikes och utrikesfödda är hela 6,1 procentenheter i kommunen. För ungdomarna är det en stigande siffra då den nu uppgår till 10,3 procent, en ökning med 0,3 procentenheter.

Är man på jakt efter jobb så finns det gott om tjänster som truckförare, lager- och terminalpersonal, lastbilsförare, ramppersonal, bilrekondare och fönsterputsare samt motorfordonstekniker.

dackskifte_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

pantamera_avc_helsida
moderat_pan_helsida
defacto_helsida
centrum_host_helsida
advent_kyrka_helsida
busshållsplatsmordet

Rättegång utan misstänkt i HD

Notiser Högsta domstolen tog upp Busshållsplatsmordet på tisdagen - Men den misstänkte som är delgiven inställde sig inte då han befaras vara i Sierra Leone.

connys_helsida
agy_oppethus

Uppgraderar vädervarning

Nyheter SMHI uppgraderar vädervarningen för söndagen till en Orange varning gällande Sigtuna kommun och större delen av länet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
nrh
ridskola_2020_outsider
dackskifteoutsider
swedol_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
kyrka_outsider_advent