eldsjal2024_pan
Foto: Peter Kroon/Arbetsförmedlingen

Arbetslösheten kvar kring 12 procent

Arbetslösheten i kommunen ökar för 22:a månaden i följd och är kvar på strax över tolv procent.

centrum_artikel_host

Jämfört med förra året i december har arbetslösheten i kommunen ökat med 4,2 procent visar siffror från Arbetsförmedlingen som Newsworthy har sammanställt. Det innebär att nästan 3200 personer i kommunen är arbetslösa av 26 322 i arbetsför ålder mellan 16-64 år. Arbetslösheten i kommunen ökar för 22:a månaden i följd och var innan pandemin kring 7 procent.

Länets lägsta arbetslöshet finns i grannkommunen Vallentuna, men Sigtuna har en stor del ar arbetsplatserna kopplade till Arlanda samt hotell- och konferensnäring. Bland utrikesfödda är nästan var femte arbetslös och 12,6 procent av de ungdomarna mellan 18-24 år var arbetslösa. Sigtuna länets tredje högsta arbetslöshet efter Botkyrka och Södertälje som har 13,4 respektive 13,3 procent. Bland utrikesfödda har Sigtuna den näst högsta efter Södertälje. Länets högsta ungdomsarbetslöshet finns dock i Sigtuna kommun, även grannkommunen Väsby har en hög ungdomsarbetslöshet med 12,1 procent.

eldsjal2024_helsida
storemore_helsida
centrum_host_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

pantamera_avc_helsida
steningekompani_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

connys_helsida
spedition_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
stentekompani_outsider
storemore_out
centrum_outsider_host
connys
eldsjal2024_out
spedition_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna