helsida_bostad
Foto: Peter Kroon/Arbetsförmedlingen

Arbetslösheten fortsätter uppått

Arbetslösheten i kommunen ökade för 26:e månaden i följd och är nu på 11,6 procent.

centrum_artikel_host

Under pandemin har som märsta.nu rapporterat arbetslösheten ökat med fyra procentenheter. Nu är den uppe på 11,6 procent. Det är 26:e månaden i följd som arbetslösheten ökar, sedan 2019 har arbetslösheten gått upp från 7 procent enligt siffror från SCB och Arbetsförmedlingen som Newsworthy sammanställt.

Nästan var femte utlandsfödd i kommunen är dessutom arbetslös, det motsvarar 2160 personer, en uppgång med 2,8 procentenheter eller 436 personer. Arbetslösheten bland utlandsfödda har på två år gått upp från 13,6 till 19 procent.

Bland unga så är drygt var tionde mellan 18-24 år arbetslös, arbetslösheten har på två år gått upp från 6 till 11,1 procent. En stor del av förklaringen är att pandemin slagit hårt mot kommunen och turistnäringen som traditionellt sysselsätter många unga.

Bara Botkyrka och Södertälje har högre arbetslöshet i april än Sigtuna kommun. Dessa ligger på 13 respektive 12,9 procent. Grannkommunen Väsby har 9,1 procents arbetslöshet.

ungdomsarbete_helsida
EXTRA

Öhlund kopplas till Hells Angels

Politik SD:s toppnamn Rune Öhlund kopplas till Hells Angels avslöjar Expo: - Jag tar avstånd från deras leverne och vad dom håller på med, säger Öhlund till Expo.

centrum_sommar2022_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Märstabo döms för våldtäkt mot barn

Notiser En man i 35-årsåldern från Märsta döms för våldtäkt mot barn. Enligt domen ska han ha utfört handlingar mot en flicka i 10-årsåldern som är att jämställa med våldtäkt.

toppbanner

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
pantamera_out
swedol_outsider
arbete_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022
nrh