centrum_panorama_hostshopping
Foto: Arkivbild/Jamshid Jamshidi

Arbetslösheten fortsätter ner

Arbetslösheten i januari i kommunen fortsatte ner och är på 9,8 procent.

centrum_artikel_host
Arbetslösheten i kommunen fortsätter ner, Sigtuna som varit hårt drabbat av Coronakrisen har haft arbetslöshetssiffror på över 12 procent. I januari minskade arbetslösheten med 2,5 procentenheter jämfört med för ett år sedan. 2433 kommuninvånare var inskrivna som öppet arbetslösa enligt Newsworthys siffror, det är 827 lägre än förra året. Arbetslösheten minskar för åttonde månaden i följd i kommunen. Bara sedan i maj har den gått ner från 11,4 procent till 9,8.
Utrikesfödda i kommunen står för en betydande del av den totala arbetslösheten, drygt var sjätte  utrikesfödda var utan jobb i januari, 16,5 procent. Dock minskade ungdomsarbetslösheten med 2,8 procentenheter till 10 procent. Flest antal lediga jobb i kommunen finns inom telefoniförsäljning, ramppersonal, resesäljare, företagssäljare och lager- och terminalpersonal.
ica_helsida

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

defacto_helsida
nrh_sigtuna
moderat_fokus_helsida
pantamera_avc_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

hockeyskola_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

centrum_host_helsida

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

sap_sep23_helsida

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

connys_helsida
joes-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
socialdem_sep23_outsider
moderat_bli_medlem
ica_outsider
connys
centrum_outsider_host
swedol_outsider
joes_outsider
hockeyskola_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh