centrum_panorama_hostshopping
Foto: Arkivbild/Jamshid Jamshidi

Arbetslösheten fortsätter ner

Arbetslösheten i januari i kommunen fortsatte ner och är på 9,8 procent.

centrum_artikel_host
Arbetslösheten i kommunen fortsätter ner, Sigtuna som varit hårt drabbat av Coronakrisen har haft arbetslöshetssiffror på över 12 procent. I januari minskade arbetslösheten med 2,5 procentenheter jämfört med för ett år sedan. 2433 kommuninvånare var inskrivna som öppet arbetslösa enligt Newsworthys siffror, det är 827 lägre än förra året. Arbetslösheten minskar för åttonde månaden i följd i kommunen. Bara sedan i maj har den gått ner från 11,4 procent till 9,8.
Utrikesfödda i kommunen står för en betydande del av den totala arbetslösheten, drygt var sjätte  utrikesfödda var utan jobb i januari, 16,5 procent. Dock minskade ungdomsarbetslösheten med 2,8 procentenheter till 10 procent. Flest antal lediga jobb i kommunen finns inom telefoniförsäljning, ramppersonal, resesäljare, företagssäljare och lager- och terminalpersonal.

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

brobygget_2024

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

mp_tack_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_tack_outsider
nrh_sigtuna
connys
fritidsbanken_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider