helsida_bostad
Foto: Peter Kroon/Arbetsförmedlingen

Arbetslösheten fortsätter ner i kommunen

Arbetslösheten i kommunen har gått ner till under tio procent vilket är en av de kraftigaste nedgångarna i länet.

centrum_artikel_host

Nu sjunker arbetslösheten kraftigt i kommunen efter uppgången under pandemin då Sigtuna var uppe i kring 12 procent. Den senaste siffran från februari är 9,8 procent, en minskning med 2,3 procentenheter jämfört med för ett år sedan. Arbetslösheten minskar för nionde månaden i följd i kommunen och sedan maj har nedgången varit från 11,9 till 9,8 procent. Bland utlandsfödda var arbetslösheten 16,6 procent, ungdomarna är den nu 10,1 procent, också det en kraftig minskning på två års tid. Under pandemin skenade även ungdomsarbetslösheten i kommunen.

Just nu finns det flest jobb inom reseförsäljning, trafikassistenter, ramppersonal, lager- och terminalpersonal samt restaurang och köksbiträden. Per 28/2 var det 840 lediga jobb i kommunen och det var drygt 3000 arbetslösa.

Källa: Newsworthy

defacto_helsida
ungdomsarbete_helsida
pantamera_avc_helsida
toppbanner
connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida
valet2022

Ordförande för kommunrevisionen hoppar av politiken

Politik Socialdemokraternas Steffen Oxenvad lämnar politiken efter att bland annat varit ordförande i kommunrevisionen: - Jag kommer inte engagera mig politiskt i Sigtuna kommun för en överskådlig framtid. Det är såklart möjligt att jag hoppar på ett opolitiskt föreningsuppdrag, skulle möjligheten uppstå. Där saknas alltid folk, säger Steffen Oxenvad i ett uttalade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
nrh
connys
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
arbete_outsider
swedol_outsider