eldsjal2024_pan
Foto: Sigtuna kommun

Arbetslösa ungdomar erbjuds jobb

Kommunen som dras med en ungdomsarbetslöshet på cirka 15 procent vidtar nu åtgärder för att minska den.

centrum_artikel_host
Arbetslösa ungdomar ska få gå parallellt på vuxenutbildning samt arbeta deltid med målet att de både ska få arbetslivserfarenhet och ta gymnasieexamen. Satsningen går under namnet ”Jobb mot studier”. De kommer erbjudas 200 timmar arbetstid inom kommunal verksamhet eller hos en privat arbetsgivare.
– Det handlar om att minska bidragsberoendet och rusta kommuninvånarna för arbetsmarknaden, säger Mattias Askerson (M), ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.
Riktar sig till 16-20-åringar
Projektet riktar sig till ungdomar som senast under höstterminen ska fylla 19 år. Detta som ett led i att alla kommuner har ett aktivitetsansvar för varje ungdom mellan 16-20 år som varken arbetar eller studerar.
–  Vi kan nu erbjuda denna insats för att ge ungdomar möjlighet till både arbetslivserfarenhet och att genom studier få en långsiktig etablering på arbetsmarknaden, säger Emma Kapusta Rönnberg, chef för Sigtuna Kompetenscenter med ansvar för kommunens aktivitetsansvar.
centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

storemore_helsida
connys_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

spedition_helsida
steningekompani_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
storemore_out
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
stentekompani_outsider
pantamera_out
connys
spedition_outsider
ridskola_2020_outsider