vinter_pan
Niklas Wikegård och Jonas Eriksson är klart med sin omvandling av källarlokalen till ett gym i högsta klassFoto: Daniel Iskander
Efter ett hårt cirkelträningspass var det dags för att testa stretchredskapen med instruktören Therese Johansson, även kallad "Terror-Tessan".Foto: Daniel Iskander
Här är det vaderna som får välbehövlig stretch. Redskapen ska vara unika i Sverige och inte finnas på något annat gym. Foto: Privat
Johan Simonsson sköter fysttesterna uppe i "Kontrolltornet".Foto: Daniel Iskander

WE är klart för start

I helgen är det premiär för Jonas Eriksson och Niklas Wikegårds gymanläggning WE: - Vi har inte spart på något säger Wikegård till märsta.nu

centrum_artikel_host

De ”omaka” vännerna Niklas Wikegård och Jonas Eriksson har nått i mål med sin projekt WE. De bjöd in till ett stånk- och slitpass på anläggningen. Wikegård med sitt karaktäristiska pushande. Då och då slängde han in en kommentar om domaren Jonas insats på intervallerna:
– Domare…alltså kom igen nu!

Den slitna källaren i Sigtuna läkarhus har genomgått en ordentlig facelift. Enligt duon har man inte sparat på någonting i anläggningen. Allt finns, från massage och rehab till hårdkörning:
– Det finns olika rum och tempo för alla. Stånk och slit till lugn och spinning. Det viktigaste är vardagsrummet, här ska man sitta och hänga före eller efter träningen, säger Wikegård.

Ingen risk för ”häng”
Wikegård tror dock inte att det finns någon risk med att medlemmarna bara går dit och hänger:
– Det är nog större risk att jag hänger här med min padda och kollar hockey, jag tror nog medlemmarna kommer inspirera varandra här, fortsätter han.

Duon har nu gått från vanliga sigtunabor till företagare.
– Det har varit en drivkraft för oss att göra något i Sigtuna. Plus att det saknas ett sånt här gym i Sigtuna. Det finns gott om fina idrottsanläggningar i kommunen men inga riktigt bra privata initiativ, säger Jonas Eriksson.

– Här är både hjärtat och hjärnan med, fyller Niklas i.

Viktigt med det lokala
Man har satsat mycket på lokala instruktörer. Flera kända instruktörer har plockats in från SATS.
– Det är viktigt med lokala instruktörer och lokala aktörer. Folk som bor här har lättare att locka och vi ska jobba med det lokala, menar Jonas Eriksson.

Mälarutsikt utlovas
Anläggningen är 1200 kvadratmeter stor, det finns ett 20 tal anställda i olika former. Gruppträningen är central och det bjuds på ca 40 pass i veckan. Jonas Eriksson erbjuder sig även att fixa till mälarutsikten på projektorn en fin vinterdag om någon tycker att det är för mycket källare.
– Man ska bli inspirerad här och vi tycker inte att är någon källarkänsla.

Intresse för utomhusträning
Det senaste månaderna har WE även provkört passen utomhus i Sigtuna. Responsen har varit fin enligt Jonas med ca 40-50 deltagare per pass. Det är ett koncept man tar med sig till nästa år med teträning. Den formella invigningen sker på lördag, Jonas och Niklas funderar på hur man ska inviga ett gym:
– Ska man springa över bandet kanske, föreslår Jonas.

Passerat 400 medlemmar
Målet om 400 medlemmar innan öppning är redan nått och efter invigningen kommer man att fundera ut nästa mål. Samarbete med lokala föreningslivet är redan inlett då Sigtuna IF kommer in med sitt innebandylag för att testköra ett spinningpass ikväll. En del lag och idrottare lär dyka upp under tiden det är öppet. Den delen kommer fysiologen Johan Simonsson hantera. Johan har fått det så kallade ”kontrolltornet” högst upp i taket. Till honom kan man gå för att få en fysisk status på vart man står.
– Man ska inte behöva åka till Bosön eller Karolinska för att testa sig. Här gör vi testen och sedan kan vi ta det vidare med personliga tränare för att lägga upp individuella planer, berättar Johan Simonsson.

Taklagsfest vid Panattoni Park

Näringsliv Panattoni Park Rosersberg, en av Sveriges framstående logistikfastigheter, har nått en viktig milstolpe - takläggningen är nu avklarad. Med en yta på 40 000 kvm och belägen i Rosersberg norr om Stockholm, utgör detta projekt en strategisk satsning för Panattoni, en av Europas ledande utvecklare av moderna logistikfastigheter.

oppethus_dec

Ryanair utökar med linje till Kroatien från Arlanda

Näringsliv Ryanair planerar att utvidga sitt flygutbud från Arlanda när sommarprogrammet 2024 sparkar igång. Det nya tillskottet innebär en direktlinje till Dubrovnik i Kroatien, vilket markerar ett betydande steg för resenärer som söker upptäcka detta populära och internationellt kända turistmål.

storemore_helsida

Supersnabbladdare öppnar på OKQ8 i Arlandastad

Näringsliv Skellefteå Kraft lanserade en supersnabbladdare med två laddpunkter. Det här initiativet är en del av en stor plan för att bygga ut elbilsladdningsinfrastrukturen i Sverige. Målet är att skapa landets största nätverk med 800 laddpunkter fördelade över 300 OKQ8-stationer senast 2026.

ica_helsida
nrh_sigtuna

KICKS inviger lager i Rosersberg

Näringsliv KICKS Group har tagit ett stort steg framåt i sin logistikstruktur med invigningen av sitt högautomatiserade omnilager, en investering på 200 miljoner som nu är i full drift i Rosersberg.

connys_helsida

Minskad tillgänglighet från Arlanda de senaste fem åren

Näringsliv En nyligen genomförd undersökning av tillgängligheten till Arlanda flygplats avslöjar en oroande trend för turismen till Sverige. Enligt analysen, utförd av Copenhagen Economics i samarbete med SEO Economic Research på uppdrag av Visit Sweden, Region Stockholm och Swedavia, har tillgängligheten till Arlanda från utlandet minskat med hela -25 procent mellan 2018 och 2023.

joes-helsida

Norwegian fortsätter satsningen på Arlanda

Näringsliv Norwegian Airlines meddelar en betydande expansion av sitt linjenät på både Stockholm Arlanda Airport och Göteborg Landvetter Airport inför sommarprogrammet 2024. Sammanlagt lanserar Norwegian sex nya linjer, varav två är helt nya destinationer.

defacto_helsida

Stark efterfrågan för resor med Norwegian

Näringsliv Norwegian redovisar starka trafiksiffror för oktober med 2,1 miljoner passagerare och en imponerande kabinfaktor på 86,1 procent. Efterfrågan på flygresor var särskilt hög under höstlovsveckorna i Norden, då många reste till olika destinationer i Europa. Det är värt att notera att 99,4 procent av planerade flygningar genomfördes, vilket visar på hög regularitet.

pantamera_avc_helsida
slottsby_helsida
vinter_helsida

Meliva tar över Märsta Närvård

Näringsliv Meliva, en ledande vårdgivare i Sverige, har nyligen välkomnat två nya verksamheter, Kvartersakuten Mörby Centrum och Märsta Läkarhus/Märsta Närvård, till sitt nätverk.

Tufft för småföretagare i kommunen

Näringsliv Förutsättningarna för små företag i Sigtuna är sämre än i de flesta andra kommuner i landet, enligt en kartläggning av Småföretagarnas Riksförbund med hjälp av Småföretagarindex.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
ridskola_2020_outsider
connys
swedol_outsider
storemore_out
joes_outsider
nrh
ica_outsider
slottsby_outsider
oppethus_out
vinter_outsider