helsida_bostad
Vipan drivs som franchise inom ApoteksgruppenFoto: Pressbild

Apotek stängdes av Läkemedelsverket

Apoteket Vipan i Märsta fick stänga ner med omedelbar verkan efter en inspektion av Läkemedelsverket.

centrum_artikel_host

Läkemedelsverket gjorde en inspektion på Apoteket Vipan och i samband med den uppdagades allvarliga brister som föranledde den omedelbara stängningen rapporterar Svensk Farmaci. Apoteket är ett franchiseapotek inom Apoteksgruppen.
– Vår kontroll syftar till att apotekskunderna ska känna sig trygga vid besök på apotek. De brister som har framkommit är allvarliga. Det är sammantaget några grundläggande delar inom kvalitet och säkerhet som saknas för att apoteket ska kunna hålla öppet, säger Annika Babra, chef för apotekstillsynen på Läkemedelsverket i ett pressmeddelande, till Svensk Farmaci.

Apoteket kommer att få öppna igen men hålls stängd tills dess att verksamheten kan bedrivas på ett patientsäkert sätt. Ägarna måste nu rätta till brister och efter det kommer Läkemedelsverket att fatta ett nytt beslut.
– Beslutet är ovanligt. Läkemedelsverket har endast fattat beslut om tillfällig stängning en handfull gånger tidigare, sedan omregleringen av apoteksmarknaden 2009. Vad bristerna rör sig om i detalj kan vi inte berätta, med hänvisning till sekretess, fortsätter Annika Babra.

pantamera_avc_helsida
EXTRA

Märstabo döms för våldtäkt mot barn

Notiser En man i 35-årsåldern från Märsta döms för våldtäkt mot barn. Enligt domen ska han ha utfört handlingar mot en flicka i 10-årsåldern som är att jämställa med våldtäkt.

ungdomsarbete_helsida
toppbanner
centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
centrum_sommar_outsider2022
arbete_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
nrh
pantamera_out