eldsjal2024_pan
Foto: Pressbild

Apotek på Stora Gatan startar med födelsemärkeskontroll

Apoteksgruppen på Stora Gatan i Sigtuna är ett av apoteken som inför födelsemärkeskontroll.

centrum_artikel_host

Nio av Apoteksgruppens apotek kommer starta med födelsemärkeskontroll. Detta för att man ska öka undersökningskapaciteten för att upptäcka hudcancer i samhället. Genom kontrollen kan man avlasta vården och göra det mer lättillgängligt för patienten.
– Dermly är en vårdgivare som samarbetar med specialister över hela landet och kan remittera patienten vidare direkt om det är ett födelsemärke som behöver undersökas ytterligare. Det innebär att patienten får rätt hjälp så snabbt som möjligt, utan att behöva söka sig vidare själv inom vården. De får hjälp hela vägen, säger Erik Sjögren, försäljningsdirektör på Apoteksgruppen.

4000 svenskar diagnosticeras varje år med malignt melanom och av dem är det en av 500 som avlider. Dessutom ökar upptakten av cancertumörer i huden.

Undersökningen kommer att genomföras på apoteken med ett särskilt teleskop som ger höre säkerhet än vid en motsvarande digital undersökning via patientens egen mobilkamera. Efter 48 timmar får man remiss till specialistläkare om man behöver utreda födelsemärket vidare.

storemore_helsida
mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida
steningekompani_helsida
connys_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
stentekompani_outsider
mp_eu_outsider
connys
pantamera_out
storemore_out
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host