moderat_fokus_pan
Foto: Pressbild

Apotek på Stora Gatan startar med födelsemärkeskontroll

Apoteksgruppen på Stora Gatan i Sigtuna är ett av apoteken som inför födelsemärkeskontroll.

centrum_artikel_host

Nio av Apoteksgruppens apotek kommer starta med födelsemärkeskontroll. Detta för att man ska öka undersökningskapaciteten för att upptäcka hudcancer i samhället. Genom kontrollen kan man avlasta vården och göra det mer lättillgängligt för patienten.
– Dermly är en vårdgivare som samarbetar med specialister över hela landet och kan remittera patienten vidare direkt om det är ett födelsemärke som behöver undersökas ytterligare. Det innebär att patienten får rätt hjälp så snabbt som möjligt, utan att behöva söka sig vidare själv inom vården. De får hjälp hela vägen, säger Erik Sjögren, försäljningsdirektör på Apoteksgruppen.

4000 svenskar diagnosticeras varje år med malignt melanom och av dem är det en av 500 som avlider. Dessutom ökar upptakten av cancertumörer i huden.

Undersökningen kommer att genomföras på apoteken med ett särskilt teleskop som ger höre säkerhet än vid en motsvarande digital undersökning via patientens egen mobilkamera. Efter 48 timmar får man remiss till specialistläkare om man behöver utreda födelsemärket vidare.

nrh_sigtuna

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

pantamera_avc_helsida
moderat_fokus_helsida
ica_helsida
sap_sep23_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

hockeyskola_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

defacto_helsida

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

centrum_host_helsida
joes-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

moderat_bli_medlem
ridskola_2020_outsider
socialdem_sep23_outsider
hockeyskola_outsider
nrh
joes_outsider
swedol_outsider
pantamera_out
connys
ica_outsider
centrum_outsider_host