kyrka_advent _pan

Antibiotikarecepten minskar

Utskrivning av antibiotikarecept i länet minskar men nya siffror visar att tandläkare skriver ut många av recepten

centrum_artikel_host

20 av 1000 invånare i länet fick mellan åren 2009-2017 ett antibiotikarecept utskrivet rapporterar SVT Stockholm. Rapporten från Socialstyrelsen visar även att Stockholms län är det län där tandläkare skriver ut flest recept. Men det totala antalet utskrivna recept har minskat med nästan en tredjedel under den aktuella perioden:
– Det är positivt att antibiotikaförskrivningen minskar inom tandvården eftersom riskerna för utveckling av antibiotikaresistens därmed också minskar, säger Peter Lundholm, sakkunnig på Socialstyrelsen till SVT.

Även om det är en minskning av recept i länet så ligger Västernorrland ungefär på 10 per 1000 invånare som får ut ett recept. Privata tandläkare i Stockholm står för en stor del av de utskrivna recepten.

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

moderat_pan_helsida
advent_kyrka_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
busshållsplatsmordet

Rättegång utan misstänkt i HD

Notiser Högsta domstolen tog upp Busshållsplatsmordet på tisdagen - Men den misstänkte som är delgiven inställde sig inte då han befaras vara i Sierra Leone.

agy_oppethus
dackskifte_helsida
defacto_helsida

Uppgraderar vädervarning

Nyheter SMHI uppgraderar vädervarningen för söndagen till en Orange varning gällande Sigtuna kommun och större delen av länet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

dackskifteoutsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
swedol_outsider
kyrka_outsider_advent
nrh
centrum_outsider_host
connys