eldsjal2024_pan
Foto: Norrtälje kommun

Antalet smittade fortsätter minska

Antalet fall av covid-19 fortsätter minska i regionen och vecka 2 var det 3763 positiva provsvar.

centrum_artikel_host
Region Stockholm meddelar att det var 3763 fall av covid-19 under vecka 2. Det är en kraftig minskning jämfört med siffrorna i december då det var över 10 000 flera veckor i följd. De lokala siffrorna på kommunnivå kommer först på torsdag.
– Nu har vi en lägre nivå på sjukvårdsbehovet och en något minskad smittspridning i länet. Det är goda nyheter men långt ifrån att vi kan dra slutsatsen att det är en varaktig nedgång. Jag hoppas att det här kan ge lite mer utrymme för vårdens medarbetare till återhämtning. Vi behöver förbereda oss för en eventuellt kommande ökning av vårdbehovet och fortsatt uthållighet. Om det minskade sjukvårdsbehovet är en helgeffekt eller inte vet vi inte förrän om några veckor, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson i en lägesrapport.
75 personer var i behov av intensivvård, 321 vårdades på något akutsjukhus och 157 i geriatrisk vård. För de två förstnämnda är det minskningar medan den senare är kvar på samma nivå.
pantamera_avc_helsida
storemore_helsida
connys_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

spedition_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
aldreomsorg_helsida
steningekompani_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

outsider_aldreomsorg
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
stentekompani_outsider
eldsjal2024_out
connys
spedition_outsider
pantamera_out
storemore_out