centrum_panorama_hostshopping
Foto: Krister Vikström/Kronofogden

Antalet skuldsatta ökade förra året

Antalet skuldsatta i kommunen ökade kraftigt förra året och uppgår till nästan 2200 enligt Kronofogden.

centrum_artikel_host

På tolv år har antalet skuldsatta i kommunen ökat från strax under 1800 personer till 2200. 5,63 procent av kommunens vuxna invånare är nu skuldsatta och mellan 2021 och 2022 var det en ökning med över 190 personer. 783 av de skuldsatta var kvinnor och 1416 var män. Det finns en pojke mellan 0-17 år som är skuldsatt till drygt 26 000 kronor, i övrigt finns inga mellan 0-17 år som är skuldsatta. De flesta skuldsatta är mellan 35-44 år med 574 personer vars sammanlagda skuld uppgick till 170 miljoner kronor. Den sammanlagda skulden i kommunen uppgår till 626 miljoner kronor.
– En stor del av ökningen beror på att skulderna växer konstant på grund av räntor. Men det handlar också om att vi får in fler skulder på högre belopp, säger Davor Vuleta, analytiker på Kronofogden.

ica_helsida
hamnplanen

Axelsson: Kommunledningen har gjort fel på alla punkter

Politik Marie Axelsson riktar nu skarp kritik mot kommunledningen efter beslutet att pausa restaurangen på Hamnplan: - Den moderatledda kommunledningen som styr i minoritet har gjort fel på alla punkter i detta ärende hittills och nu till slut inser de sitt stora misstag, säger Axelsson.

hamnplanen

Restaurang på hamnplan pausas

Nyheter Planerna för en restaurang på Hamnplan pausas tillfälligt efter beslut i samhällsbyggnadskontoret: - Vi tycker fortfarande att en restaurang på Hamnplan vore det bästa, men kostnaderna för detta har dragit iväg rejält på grund av omvärldsfaktorer som vi ju alla känner till. Vi stoppar inte projektet men har valt att pausa det, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
pendelkaoset

Beslut om tågvärdar står fast

Politik Region Stockholm har beslutat beslutet om att avskaffa tågvärdarna står kvar, något som Vänsterpartiet kritiserar: - Efter de senaste veckornas kaos i trafiken borde det vara uppenbart för alla inblandade att avvecklingen av tågvärdarna är ett stort misstag. Tyvärr förstår inte regionens styre det, uppger Anna Sehlin (V), gruppledare.

joes-helsida

Stadsdelsmammor ska synas ute

Nyheter Sigtuna kommun har anställt fyra så kallade stadsdelsmammor som ska finnas ute bland allmänheten och sprida kunskap om samhällsservice och öka känslan av delaktighet hos utrikesfödda.

dack_helsida
connys_helsida
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
ridskola_2020_outsider
dack_outsider
centrum_outsider_host
nrh
ica_outsider
swedol_outsider
joes_outsider
connys