eu_valet_panorama
Foto: Krister Vikström/Kronofogden

Antalet skuldsatta ökade förra året

Antalet skuldsatta i kommunen ökade kraftigt förra året och uppgår till nästan 2200 enligt Kronofogden.

centrum_artikel_host

På tolv år har antalet skuldsatta i kommunen ökat från strax under 1800 personer till 2200. 5,63 procent av kommunens vuxna invånare är nu skuldsatta och mellan 2021 och 2022 var det en ökning med över 190 personer. 783 av de skuldsatta var kvinnor och 1416 var män. Det finns en pojke mellan 0-17 år som är skuldsatt till drygt 26 000 kronor, i övrigt finns inga mellan 0-17 år som är skuldsatta. De flesta skuldsatta är mellan 35-44 år med 574 personer vars sammanlagda skuld uppgick till 170 miljoner kronor. Den sammanlagda skulden i kommunen uppgår till 626 miljoner kronor.
– En stor del av ökningen beror på att skulderna växer konstant på grund av räntor. Men det handlar också om att vi får in fler skulder på högre belopp, säger Davor Vuleta, analytiker på Kronofogden.

seniormassa_pan
centrum_host_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

mp_helsida_eu
connys_helsida
bygdensdag_helsida
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

bygdensdag_outsider
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
pantamera_out
mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
seniormassa_outsider
eu_valet_outsider
connys