karnkraft_m

Antalet nya fall kvar kring hundra

Antalet nya fall i kommunen är kvar kring 100 för vecka 51 enligt FHM.

centrum_artikel_host

De senaste coronasiffrorna för Sigtuna kommun visar på 103 smittade för vecka 51, en ökning med åtta fall jämfört med vecka 50 och 13 fall jämfört med vecka 49. Totalt under pandemin har 5713 sjukdomsfall konstaterats i kommunen. Den gångna veckan var antalet sjukdomsfall per 100 000 invånare 21stycken. Av grannkommunerna hade Väsby för vecka 51 157 fall, Vallentuna 119 fall och Upplands-Bro 105 fall. Samtliga tre kommuner har fler nya fall per 100 000 invånare än Sigtuna.

I Region Stockholm har 8928 nya fall konstaterats, en kraftig ökning jämfört med vecka 50, plus cirka 1600 fall. Totalt har nu 313 000 fall konstaterats i länets 26 kommuner. Förra veckan fick 16 stockholmare intensivvård men inga ytterligare avlidna har rapporterats in. 4552 har avlidit i länet med covid-19, 115 av dessa hör till Sigtuna kommun enligt Socialstyrelsen.

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser I dagens morgonkoll med märsta.nu presenterar vi den senaste informationen om vädret, kollektivtrafiken och den senaste blåljusrapporten för Sigtuna kommun.

joes-helsida
karnkraft_m_topp

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med Märsta.nu, 27 maj: Väder, Kollektivtrafik, Trafik och Blåljusuppdateringar

nrh_sigtuna
pendelkaoset

Kraftigt reducerad pendeltågstrafik under fredagen

Notiser Stor personalbrist påverkar pendeltågstrafiken under fredagen den 26 maj. Resenärer ombeds vara medvetna om att pendeltågen kommer att gå med kraftigt reducerad trafik under dagen. Denna åtgärd beror på den aktuella bristen på personal.

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 26 maj: Väder, kollektivtrafik, blåljus och trafikuppdateringar,

mp_helsida

Nu invigs Tandvårdshuset i Sigtuna

Nyheter Tandvårdshuset i Sigtuna inviger sina nyrenoverade lokaler idag, den 25 maj. Beläget på Olofsgatan 10 har detta tandvårdshus varit en viktig del av Sigtunas tandvårdssamhälle sedan slutet av 1990-talet. Innan det fungerade lokalerna som både en läkarmottagning och en vårdcentral. År 2020 slogs tre olika tandvårdskliniker samman och bildade den nuvarande verksamheten.

seniordag_helsida
defacto_helsida

Dörrarna stängs på pendeltågen för ett bekvämare ombordsklimat

Nyheter Från och med nästa vecka kommer pendeltågsresenärer behöva trycka på dörrknappen för att öppna dörrarna istället för att de öppnas automatiskt. Detta åtgärdas för att skapa ett bekvämare klimat ombord på tågen. För resenärer som behöver stöd eller ledsagning kommer det finnas möjlighet att beställa hjälp.

ica_helsida

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu! Här är de senaste uppdateringarna för dagen.

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonen den 23 maj presenterar märsta.nu en sammanfattning av vädret, trafikförhållandena och de senaste uppdateringarna om kollektivtrafiken.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
ica_outsider
mp_outsider
seniordag_outsider
joes_outsider
swedol_outsider
nrh
connys