sap_feb_pan

Antalet nya fall kvar kring hundra

Antalet nya fall i kommunen är kvar kring 100 för vecka 51 enligt FHM.

centrum_artikel_host

De senaste coronasiffrorna för Sigtuna kommun visar på 103 smittade för vecka 51, en ökning med åtta fall jämfört med vecka 50 och 13 fall jämfört med vecka 49. Totalt under pandemin har 5713 sjukdomsfall konstaterats i kommunen. Den gångna veckan var antalet sjukdomsfall per 100 000 invånare 21stycken. Av grannkommunerna hade Väsby för vecka 51 157 fall, Vallentuna 119 fall och Upplands-Bro 105 fall. Samtliga tre kommuner har fler nya fall per 100 000 invånare än Sigtuna.

I Region Stockholm har 8928 nya fall konstaterats, en kraftig ökning jämfört med vecka 50, plus cirka 1600 fall. Totalt har nu 313 000 fall konstaterats i länets 26 kommuner. Förra veckan fick 16 stockholmare intensivvård men inga ytterligare avlidna har rapporterats in. 4552 har avlidit i länet med covid-19, 115 av dessa hör till Sigtuna kommun enligt Socialstyrelsen.

connys_helsida
steningekompani_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

skridskodisco_helsida

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

Ökad befolkning trots färre födda barn

Nyheter Antalet nyfödda i Sverige fortsätter att minska enligt ny statistik från SCB. I Sigtuna kommun var antalet nyfödda det lägsta på elva år under 2023, med endast 546 levande födslar. Även om antalet nyfödda minskar, ökade den totala folkmängden i Sigtuna med 653 invånare.

funkisfest_helsida
spedition_helsida
sportlov

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

fritidsbanken_sportlov

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

skridskodisco_outsider
ridskola_2020_outsider
stentekompani_outsider
spedition_outsider
nrh_sigtuna
funkisfest_outsider
connys
pantamera_out
centrum_outsider_host