Foto: Arkiv

Antalet ledamöter dras ner i nämnder och fullmäktige

Med anledning av coronaviruset har gruppledarna i fullmäktige enats om att dra ner på antalet ledamöter och bara fatta de beslut som är nödvändiga.

centrum_artikel_host

För att minska spridningen av det nya coronaviruset Covid-19 har gruppledarna i Kommunfullmäktige enats om att dra ner på antalet ledamöter men representationen är fortfarande enligt proportionalitetsprincipen. Man har också enats om att lägga partipolitiska meningsskiljaktigheter åt sidan i möjligaste mån och lägga energi på att fatta nödvändiga beslut.

Maktfördelningen i nämnder och fullmäktige kommer att kvarstå. Nämndens ordförande kommer i samråd med förvaltningschefen avgöra vilka ärenden som är viktiga för att hantera. Den öppna frågestunden kommer att slopas.

defacto_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
wenngarn_jul_helsida

Övervåningarna öppnas upp på Mälartåg

Notiser Från och med torsdagkväll och successivt under natten mot fredag den 8 december kommer övervåningarna på Mälartågs dubbeldäckare att åter öppnas för resenärer. Detta sker efter att en säkerhetsutredning konstaterat att ingen säkerhetsrisk föreligger.

connys_helsida
slottsby_helsida
ica_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

joes-helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

storemore_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ica_outsider
wnngarn_jul_outsider
storemore_out
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
connys
joes_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
slottsby_outsider