centrum_panorama_hostshopping
Foto: Norrtälje kommun

Antalet fall minskar marginellt

Coronafallen i kommunen minskar, men bara med enstaka fall den senaste veckan.

centrum_artikel_host

Veckan 15 var det 179 kommuninvånare som testades positivt för covid-19, det är ungefär på samma nivå som vecka 14 då 181 fall konstaterades. Vecka 12-13 var det cirka 250 fall per vecka. Totalt under pandemin har 3952 kommuninvånare provtagits med konstaterad covid-19. Sigtuna ligger för vecka 15 på samma nivå som Upplands-Väsby men ett flertal av grannkommunerna har högre smittotal.

I Region Stockholm vecka 15 var det drygt 9500 stockholmare som konstaterats smittade. Det är på ungefär samma nivå sedan vecka 12. Antalet avlidna i Regionen förra veckan var 15 personer och totalt under pandemin har 4134 stockholmare mist livet med covid-19.

fritidsbanken_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

brobygget_2024
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

mp_tack_helsida
centrum_host_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
connys
mp_tack_outsider
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out