moderat_fokus_pan

Antalet fall kvar på samma nivå

Antalet covid-19-fall är kvar på samma nivå i kommunen som de senaste fyra veckorna.

centrum_artikel_host

För vecka 48 var det 52 nya covid-19-fall i kommunen vilket innebär att antalet är kvar på samma nivå som de senaste fyra veckorna, kring 50. I kommunen har nu 5425 sjukdomsfall konstaterats under pandemin vilket är snart 11 procent av befolkningen. Sigtuna hade gångna veckan 10 fall per 10 000 invånare vilket i jämförelse med andra länskommuner är relativt lågt. Både Väsby och Vallentuna har exempelvis högre siffror.

För hela Region Stockholm var det 3394 fall, något fler än vecka 47 som var på 3272. Tolv stockholmare vårdades på intensiven förra veckan och två har avlidit med covid-19. Totalt under pandemin har nu 4531 avlidit.

skanela_helsida
joes-helsida
connys_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

moderat_fokus_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

pantamera_avc_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

ica_helsida
defacto_helsida
sap_sep23_helsida
centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

nrh_sigtuna

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

hockeyskola_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

moderat_bli_medlem
skanela_outsider
socialdem_sep23_outsider
joes_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
hockeyskola_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider
nrh
connys
ica_outsider