centrum_panorama_hostshopping
Foto: Norrtälje kommun
Foto: Newsworthy

Antalet fall kraftigt ner i kommunen

Antalet coronafallen gick ner med 26 procent den senaste veckan.

centrum_artikel_host

Coronafallen i kommunen fortsätter ner efter toppen på cirka 250 för tre veckor sedan, för vecka 17 var det 114 bekräftade fall bland kommuninvånare. Det är en minskning med 26 procent sedan vecka 16. Sigtuna kommun har 230 nya fa per 100 000 invånare vilket i jämförelse med andra kommuner i landet är lågt. Även i jämförelse med topp 10 i länet är det lågt. Flest nya fall är det i Nykvarn med 660/100 000 invånare. Grannkommunen Vallentuna har 350 nya fall/100 000 invånare enligt siffror från FHM som Newsworthy har sammanställt.

Klicka i sliden för att se antalet fall vecka för vecka under pandemin

Artikeln uppdateras

pantamera_avc_helsida
brobygget_2024
centrum_host_helsida
connys_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Nyheter Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

fritidsbanken_helsida

Skyfall förväntas i kommunen idag

Nyheter Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

mp_tack_helsida
EXTRA

Misstänkt för terrorbrott häktades

Nyheter En person har häktats vid Attunda tingsrätt, misstänkt för att ha avsett att ansluta till en terroristorganisation. Gripandet skedde under en insats på Arlanda flygplats lördagen den 1 juni.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
mp_tack_outsider
connys
nrh_sigtuna
fritidsbanken_outsider