vinter_pan
Foto: Norrtälje kommun
Foto: Newsworthy

Antalet fall kraftigt ner i kommunen

Antalet coronafallen gick ner med 26 procent den senaste veckan.

centrum_artikel_host

Coronafallen i kommunen fortsätter ner efter toppen på cirka 250 för tre veckor sedan, för vecka 17 var det 114 bekräftade fall bland kommuninvånare. Det är en minskning med 26 procent sedan vecka 16. Sigtuna kommun har 230 nya fa per 100 000 invånare vilket i jämförelse med andra kommuner i landet är lågt. Även i jämförelse med topp 10 i länet är det lågt. Flest nya fall är det i Nykvarn med 660/100 000 invånare. Grannkommunen Vallentuna har 350 nya fall/100 000 invånare enligt siffror från FHM som Newsworthy har sammanställt.

Klicka i sliden för att se antalet fall vecka för vecka under pandemin

Artikeln uppdateras

nrh_sigtuna

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

vinter_helsida
joes-helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

oppethus_dec
slottsby_helsida
defacto_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

pantamera_avc_helsida
ica_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

storemore_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

taking prozac to get off effexor.
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
nrh
vinter_outsider
storemore_out
ica_outsider
oppethus_out
joes_outsider
slottsby_outsider
pantamera_out
connys