eu_valet_panorama
Foto: Arkiv/Daniel Iskandar

Anställda stal varor för 35 000

Två anställda vid en taxfreebutik på Arlanda stal varor till ett värde av 35 000 kronor.

centrum_artikel_host

Två anställda som bor i Uppsala och arbetade vid en taxfreebutik på Arlanda döms till villkorlig dom för omfattande stölder. De båda stal varor från Nuance Group i februari 2019. Åklagaren yrkade att brottet bör bedömas som grovt eftersom de båda har utnyttjat sin ställning som anställda för att begå brottet. De har haft tillgång till lokaler och kunnat röra sig fritt på gateside. De har också utnyttjat ett förtroende som arbetsgivaren gett dem.

Stölden gick till så att de anställda körde varor från Nuance groups lager till en annan verksamhetslokal. De båda erkänner brottet. Dock delar rätten inte åklagarens syn på att det är grov stöld utan stannar vid stöld av normalgraden. De döms båda till villkorlig dom.

centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

connys_helsida
bygdensdag_helsida
seniormassa_pan
mp_helsida_eu

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
connys
seniormassa_outsider
eu_valet_outsider
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
nationaldag_outsider
bygdensdag_outsider
centrum_outsider_host