centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Anställda larmar om brister och stölder

Anställda vid Olivia Hemomsorg i Sigtuna kommun larmar om stölder, pressade scheman och oerfarna vikarier.

centrum_artikel_host

Personal beskriver situationen hos Olivia Hemomsorg, som sköter hemtjänst åt äldre i kommunen, som en mardröm. Även de äldre, så kallade brukarna, drabbas. Det är pressat schema att hinna mellan brukare, slarv med skyddsutrustning och ökat antal sjukskrivningar.
– Det slarvas med skyddsutrustning, vi har en hel gata som smittats med Covid-19, där hemtjänsten troligen till 99 procent varit de som smittat eftersom flertalet av personalen som gått där varit och är hemma sjuka. Vi har inget skyddsombud, arbetsplatsombud, brandansvarig, facklig företrädare eller likande som en seriös arbetsplats har, skriver en anställd i ett mail till märsta.nu

Deras lokaler på Sätunavägen beskrivs som undermålig utan tillgång till brandvarnare, blockerad nödutgång och utan ordentliga omklädningsrum. Utöver det har det börjat stjälas medicin och inredning från brukare, någon som enligt den anställde inte till hundraprocent kan kopplas till personalen men att man känner sig utpekade och mår dåligt på grund av situationen.

Olivia Hemomsorgs VD Åsa Walderik bemöter kritiken i mail till märsta.nu. Hon klargör att stölderna är polisanmälda och ligger under utredning. Situationen i de nya lokalerna ska dock inte se ut som på bilderna då det var rörigt i samband med en flytt från Sätuna torg som nu håller på att rivas. Walderik pekar också på att kundnöjdheten ökat i kommunen enligt den kundundersökning som gjorts under hösten sedan man tog över verksamheten.
– Vi befinner oss i en utmanande pandemi där vi är oerhört noga med att alla medarbetare som har någon form av symtom är hemma. Detta medför att hög kontinuiteten är svår att bibehålla. Vårt främsta mål är att hålla nere antalet medarbetare som besöker våra kunder, där gör vi allt vi kan. Alla ordinarie medarbetare är indelade i geografiska team och har sin grundplanering i området. Vid anställning görs alltid en bedömning av kompetens, formell och reell. Det är även viktigt med personlig lämplighet.

ica_helsida

Morgonkollen

Nyheter märsta.nu presenterar Morgonkollen - din dagliga sammanfattning av viktig information för dagen. Här är det senaste från den 7 juni:

joes-helsida

Morgonkollen

Notiser I dagens Morgonkollen med märsta.nu presenterar vi de senaste uppdateringarna om vädret, kollektivtrafiken, trafiksituationen och blåljusrapporter i Märsta.

sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

mp_helsida
nrh_sigtuna

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

centrum_host_helsida
valstadagen
defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

connys_helsida
elon_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
connys
mp_outsider
valstadagen_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
pantamera_out
joes_outsider
student_outsider
nrh