Foto: Daniel Iskander

Ansökan och utlämning av provisoriskt pass flyttar från Arlanda

Gränspolisen på Arlanda kommer sluta hantera passutlämning och provisioriska pass.

centrum_artikel_host

Från och med vecka 40 inleds en process med att flytta ansöknings- och utlämningsmöjligheten för provisoriska pass från Arlanda till tre polisstationer. Först kommer Farsta och Norrmalm att erbjuda tjänsten, och i mitten av november, vecka 46, kommer även Sollentuna att göra det möjligt. Den sista dagen för ansökan på Arlanda är satt till den 3 november.

Beslutet att genomföra denna förändring grundar sig på att göra det enklare för medborgare att ansöka om provisoriska pass genom att erbjuda fler platser närmare befolkningen.

Paul Nilsson, tillförordnad kanslichef för polisregion Stockholm, kommenterade beslutet och sa: ”Vi vill öka möjligheten för medborgare att kunna ansöka om provisoriska pass och samtidigt öka kvaliteten i vårt arbete. Vi förväntar oss att beslutet att öppna upp tre stationer för utförandet av provisoriskt pass, istället för en station som det är idag, gynnar både medborgare och personal.”

storemore_helsida
connys_helsida
ica_helsida

Övervåningarna öppnas upp på Mälartåg

Notiser Från och med torsdagkväll och successivt under natten mot fredag den 8 december kommer övervåningarna på Mälartågs dubbeldäckare att åter öppnas för resenärer. Detta sker efter att en säkerhetsutredning konstaterat att ingen säkerhetsrisk föreligger.

centrum_host_helsida
joes-helsida
wenngarn_jul_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

slottsby_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ica_outsider
ridskola_2020_outsider
slottsby_outsider
centrum_outsider_host
connys
swedol_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
storemore_out
joes_outsider
wnngarn_jul_outsider