centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Ännu en (S)-veteran vill att Lundqvist avgår

Lars-Erik Kalles deklarerade tidigare i veckan att David Lundqvist bör avgå eller stoppas av partiet, nu får han sällskap av ännu en partikamrat i William Pettersson.

centrum_artikel_host

David Lundqvists bok om Olov Holst som gavs ut för drygt en veckan sedan har inte tagits emot med öppna armar av några socialdemokrater. Lars-Erik Kalles ansåg att David borde stoppas av partiet och avgå från sin roll som kommunrevisor. Nu får han sällskap av William Pettersson.

I en insändare till märsta.nu redogör Pettersson för rollen som kommunrevisor. Han konstaterar där att han håller med Lars-Erik Kalles slutsats om att David Lundqvist bör bytas ut.
– Medborgarna i Sigtuna kommun drabbas och den representativa demokratin skadas om så inte sker, skriver Pettersson.

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

connys_helsida
brobygget_2024
fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

pantamera_avc_helsida

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

mp_tack_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider
mp_tack_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
connys
nrh_sigtuna