valstadagen_pan
Någon släpade ut Annas tacka och slaktade den mitt på fältet.

Annas tacka slaktades på fältet

Anna Edbom upptäckte igår måndag att en tacka i hagen saknades, efter lite sökande insåg hon att någon släpat ut tackan ur hagen och slaktat den: - Det är hemskt att någon kan göra så, säger Anna till märsta.nu

centrum_artikel_host

Fåren i Ölsta Gård ägs av Anna Edbom, hon har nu 40 får kvar, detta sedan någon natten mot måndag släpat en tacka ur hagen och slaktat den alldeles i närheten:
– Man ser hur de har stuckit en kniv i den bara några meter från hagen där det finns blodspår, sen har de släpat den till diket och lämnat kvar inälvorna som man inte vill ha från djuret, berättar Anna när märsta.nu kommer på besök.

Det är första gången Annas får råkar ut för detta. Omedelbart när hon konstaterade faktum så försökte hon ta in fåren i ladan:
– De var uppjagade, knappt att jag och två hundar fick in dem. Det märks att någon människa jagat runt dem här för att få tag i fåret.

Anna säger att hon kommer polisanmäla incidenten. Hon är berättar att andra fårägare råkat ut för samma sak:
– Det är ju rätt dyrt att köpa ett helt får. Det förvånar mig ändå att någon gör det här, det är mycket folk som går och vältrafikerat, fortsätter Anna.

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

valstadagen
joes-helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

elon_helsida
defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

connys_helsida

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

pantamera_avc_helsida
nrh_sigtuna

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

Wenngarns_cafe_helsida
mp_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

centrum_host_helsida

Rekordmånga butiksstölder och snatterier

Nyheter Enligt nyligen släppt statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå) har antalet anmälda butiksstölder och snatterier i Sigtuna kommun nått en alarmerande nivå. Under april 2023 rapporterades fler brott av denna typ än någon annan månad sedan november 2012.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 29 maj: Väder, kollektivtrafik, blålju och trafikläge

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
student_outsider
joes_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_outsider
pantamera_out
swedol_outsider
valstadagen_outsider
nrh
wenngarn_outsider
centrum_outsider_host