eu_valet_panorama
Någon släpade ut Annas tacka och slaktade den mitt på fältet.

Annas tacka slaktades på fältet

Anna Edbom upptäckte igår måndag att en tacka i hagen saknades, efter lite sökande insåg hon att någon släpat ut tackan ur hagen och slaktat den: - Det är hemskt att någon kan göra så, säger Anna till märsta.nu

centrum_artikel_host

Fåren i Ölsta Gård ägs av Anna Edbom, hon har nu 40 får kvar, detta sedan någon natten mot måndag släpat en tacka ur hagen och slaktat den alldeles i närheten:
– Man ser hur de har stuckit en kniv i den bara några meter från hagen där det finns blodspår, sen har de släpat den till diket och lämnat kvar inälvorna som man inte vill ha från djuret, berättar Anna när märsta.nu kommer på besök.

Det är första gången Annas får råkar ut för detta. Omedelbart när hon konstaterade faktum så försökte hon ta in fåren i ladan:
– De var uppjagade, knappt att jag och två hundar fick in dem. Det märks att någon människa jagat runt dem här för att få tag i fåret.

Anna säger att hon kommer polisanmäla incidenten. Hon är berättar att andra fårägare råkat ut för samma sak:
– Det är ju rätt dyrt att köpa ett helt får. Det förvånar mig ändå att någon gör det här, det är mycket folk som går och vältrafikerat, fortsätter Anna.

mp_helsida_eu
seniormassa_pan
centrum_host_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

connys_helsida
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
bygdensdag_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eu_valet_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
nationaldag_outsider
pantamera_out
bygdensdag_outsider
seniormassa_outsider
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
connys