moderat_pan_nov
Någon släpade ut Annas tacka och slaktade den mitt på fältet.

Annas tacka slaktades på fältet

Anna Edbom upptäckte igår måndag att en tacka i hagen saknades, efter lite sökande insåg hon att någon släpat ut tackan ur hagen och slaktat den: - Det är hemskt att någon kan göra så, säger Anna till märsta.nu

centrum_artikel_host

Fåren i Ölsta Gård ägs av Anna Edbom, hon har nu 40 får kvar, detta sedan någon natten mot måndag släpat en tacka ur hagen och slaktat den alldeles i närheten:
– Man ser hur de har stuckit en kniv i den bara några meter från hagen där det finns blodspår, sen har de släpat den till diket och lämnat kvar inälvorna som man inte vill ha från djuret, berättar Anna när märsta.nu kommer på besök.

Det är första gången Annas får råkar ut för detta. Omedelbart när hon konstaterade faktum så försökte hon ta in fåren i ladan:
– De var uppjagade, knappt att jag och två hundar fick in dem. Det märks att någon människa jagat runt dem här för att få tag i fåret.

Anna säger att hon kommer polisanmäla incidenten. Hon är berättar att andra fårägare råkat ut för samma sak:
– Det är ju rätt dyrt att köpa ett helt får. Det förvånar mig ändå att någon gör det här, det är mycket folk som går och vältrafikerat, fortsätter Anna.

budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

advent_kyrka_helsida
pantamera_avc_helsida
julmarknad_2022
dackskifte_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

connys_helsida
centrum_host_helsida
defacto_helsida
moderat_pan_helsida
vintermarknad_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

dackskifteoutsider
marknaden_outsider
pantamera_out
vintermarknad_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
kyrka_outsider_advent
centrum_outsider_host
nrh
connys