moderat_sep_pan
Anna Forster ligger bakom Art Walk i SigtunaFoto: Privat

Anna Forster ligger bakom Art Walk

Första helgen i september kommer några av Sigtunas konstnärer att öppna upp sina hem för besökare.

centrum_artikel_host

Elva lokala konstnärer i Sigtuna bjuder in til konstrunda med måleri, keramik, illustrationer, bokbindning och garveri. Tina Calén bjuder in till sin WC, det kommer vara höstsalong på Sigtuna kulturgård och ett pop-up-café hemma hos Anna-Karin Oleschak.
– Förra året arrangerades Sigtuna Art Walk av ett galleri ifrån Uppsala, det var en otroligt uppskattad helg och välbesökt helg men då de valde att inte fortsätta i år så tog vi lokala konstnärer saken i egna händer helt enkelt. Sigtuna stad är full av kreativ skaparkraft och den vill vi gärna visa upp och dela med oss av. Det blir som en stadsvandring med härliga konstpauser, säger Anna Forster, initiativtagare till Sigtuna Art Walk 2022.

Man kommer kunna strosa eller cykla runt i staden. Konst och konsthantverk kan köpas direkt från konstnären själv samtidigt som man får ett unikt tillfälle att kolla in bakom kulisserna hos konstnärerna eller prata direkt med dem. Sigtuna Art Walk har öppet 3-4 september mellan klockan 11-16.

pantamera_avc_helsida
toppbanner
connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Mariakyrkan fyllde 775 år

Kulturnyheter Nyligen fyllde Mariakyrkan i Sigtuna hela 775 år: - Fönstren är ett sätt att låta vår tid lämna sitt bidrag till byggnaden, säger kyrkoherden Jakob Tronêt till tidningen Världen Idag.

ungdomsarbete_helsida

Summer Squeeze utökas till två dagar

Kulturnyheter Sigtuna Summer Squeeze är tillbaka för tredje gången och för första gången är det ett pandemifritt evenemang: - Jag ser fram emot att möta Sigtunapubliken med den gamla ruinen som inramning. Min sommar har varit fylld av spelningar över hela Sverige och Sigtuna Summer Squeeze blir ett av mina sista sommar-gigg, säger gitarristen Janne Schaffer som uppträder på lördagen.

defacto_helsida

Mest klickat i juli

Nöjesnyheter Har du varit bortrest eller kanske kopplat bort från nyheterna i sommar? Lugn, här hittar du juli månads mest klickade.

Sigtunas rådhus öppnar upp för Pride-vigslar

Nöjesnyheter Sigtunas Rådhus kommer under Pride-veckan första veckan i augusti att öppna upp för drop-in-vigslar en dag: - Vi vill bidra till att sprida glädje och kärlek och stå stolta tillsammans i kärlekens tecken. Det gör vi bland annat genom att under Pride-veckan bjuda in till drop-in vigslar i Sveriges minsta och mysigaste rådhus, säger Anna Lakmaker, vd på Destination Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
connys
swedol_outsider
arbete_outsider
pantamera_out
nrh
centrum_sommar_outsider2022