centrum_panorama_hostshopping
Anna Forster ligger bakom Art Walk i SigtunaFoto: Privat

Anna Forster ligger bakom Art Walk

Första helgen i september kommer några av Sigtunas konstnärer att öppna upp sina hem för besökare.

centrum_artikel_host

Elva lokala konstnärer i Sigtuna bjuder in til konstrunda med måleri, keramik, illustrationer, bokbindning och garveri. Tina Calén bjuder in till sin WC, det kommer vara höstsalong på Sigtuna kulturgård och ett pop-up-café hemma hos Anna-Karin Oleschak.
– Förra året arrangerades Sigtuna Art Walk av ett galleri ifrån Uppsala, det var en otroligt uppskattad helg och välbesökt helg men då de valde att inte fortsätta i år så tog vi lokala konstnärer saken i egna händer helt enkelt. Sigtuna stad är full av kreativ skaparkraft och den vill vi gärna visa upp och dela med oss av. Det blir som en stadsvandring med härliga konstpauser, säger Anna Forster, initiativtagare till Sigtuna Art Walk 2022.

Man kommer kunna strosa eller cykla runt i staden. Konst och konsthantverk kan köpas direkt från konstnären själv samtidigt som man får ett unikt tillfälle att kolla in bakom kulisserna hos konstnärerna eller prata direkt med dem. Sigtuna Art Walk har öppet 3-4 september mellan klockan 11-16.

humbacken_helsida

Sigtunabo ger ut ny bok om skolan

Kulturnyheter Sigtunabon John Steinberg som är fil.dr. i pedagogik vid Uppsala Universitet har gett ut en ny bok som vänder sig till lärare "Elevers lärande - Handledning i klassrummet".

pantamera_avc_helsida

Arlandasamlingars arkiv hamnar i Gävle

Kulturnyheter Järnvägsmuseet i Gävle får en del av Arlandasamlingarna: - Det är mest praktiskt eftersom vi har ytterligare ett arkiv här, det vill säga det järnvägshistoriska, säger Kjell Åström, samlingschef, till SVT Gävleborg.

centrum_host_helsida
oppethus_helsida_2023
moderat_pan_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
idol 2022

Albin föll i finalen

Nöjesnyheter Albin Tingwall räckte inte till i Idolfinalen utan fick ge sig mot Nike Sellmar: - Det gick inte att vinna mot Nike, det visste jag ju när jag fick reda på att jag skulle till final med henne, sa Albin till Aftonbladet.

Silverskatter ställs ut igen

Kulturnyheter Olika silverskatter ställs ut igen på Sigtuna Museum 1:a december: - Vikingatiden är ett begrepp laddat av spänning och äventyr. Med effektivare skepp och goda kontaktnät gav sig skandinaver ut på långa resor för handel och plundring. Om detta berättar vi i vår nya utställning, säger Ted Hesselbom, museichef för Sigtuna Museum & Art.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
humbacken_outsider
swedol_outsider
connys
oppethus_agy_2023_outsider