nationaldagen_pan
Anna Forster ligger bakom Art Walk i SigtunaFoto: Privat

Anna Forster ligger bakom Art Walk

Första helgen i september kommer några av Sigtunas konstnärer att öppna upp sina hem för besökare.

centrum_artikel_host

Elva lokala konstnärer i Sigtuna bjuder in til konstrunda med måleri, keramik, illustrationer, bokbindning och garveri. Tina Calén bjuder in till sin WC, det kommer vara höstsalong på Sigtuna kulturgård och ett pop-up-café hemma hos Anna-Karin Oleschak.
– Förra året arrangerades Sigtuna Art Walk av ett galleri ifrån Uppsala, det var en otroligt uppskattad helg och välbesökt helg men då de valde att inte fortsätta i år så tog vi lokala konstnärer saken i egna händer helt enkelt. Sigtuna stad är full av kreativ skaparkraft och den vill vi gärna visa upp och dela med oss av. Det blir som en stadsvandring med härliga konstpauser, säger Anna Forster, initiativtagare till Sigtuna Art Walk 2022.

Man kommer kunna strosa eller cykla runt i staden. Konst och konsthantverk kan köpas direkt från konstnären själv samtidigt som man får ett unikt tillfälle att kolla in bakom kulisserna hos konstnärerna eller prata direkt med dem. Sigtuna Art Walk har öppet 3-4 september mellan klockan 11-16.

vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

eldsjal2024_helsida
connys_helsida
seniormassa_pan

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

mp_helsida_eu
bygdensdag_helsida
pantamera_avc_helsida

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
pantamera_out
connys
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
eu_valet_outsider
nationaldag_outsider
seniormassa_outsider
nrh_sigtuna
bygdensdag_outsider