valstadagen_pan
Anna Forster ligger bakom Art Walk i SigtunaFoto: Privat

Anna Forster ligger bakom Art Walk

Första helgen i september kommer några av Sigtunas konstnärer att öppna upp sina hem för besökare.

centrum_artikel_host

Elva lokala konstnärer i Sigtuna bjuder in til konstrunda med måleri, keramik, illustrationer, bokbindning och garveri. Tina Calén bjuder in till sin WC, det kommer vara höstsalong på Sigtuna kulturgård och ett pop-up-café hemma hos Anna-Karin Oleschak.
– Förra året arrangerades Sigtuna Art Walk av ett galleri ifrån Uppsala, det var en otroligt uppskattad helg och välbesökt helg men då de valde att inte fortsätta i år så tog vi lokala konstnärer saken i egna händer helt enkelt. Sigtuna stad är full av kreativ skaparkraft och den vill vi gärna visa upp och dela med oss av. Det blir som en stadsvandring med härliga konstpauser, säger Anna Forster, initiativtagare till Sigtuna Art Walk 2022.

Man kommer kunna strosa eller cykla runt i staden. Konst och konsthantverk kan köpas direkt från konstnären själv samtidigt som man får ett unikt tillfälle att kolla in bakom kulisserna hos konstnärerna eller prata direkt med dem. Sigtuna Art Walk har öppet 3-4 september mellan klockan 11-16.

valstadagen

ADAAM vann en Grammis

Nöjesnyheter Under onsdagskvällen hölls Grammisgalan, den årliga musikprisutdelningen som hyllar det bästa inom svensk musik. Bland de vinnarna fanns Märstaartisten ADAAM, som tillsammans med Loam var nominerad för låten "Fakka ur".

pantamera_avc_helsida

Brännplattan Open gör comeback

Nöjesnyheter Efter två års uppehåll på grund av pandemin är Brännplattan Open brännbollsturnering tillbaka i Sigtuna kommun. Evenemanget, som syftar till att utse kommunens bästa brännbollslag, kommer att hållas lördagen den 3 juni på Vikingafältet i Märsta.

centrum_host_helsida

Sigtuna stad firar Valborg med traditionell sång och brasa

Nöjesnyheter Sigtuna stad har en lång tradition av att fira Valborg med majbrasor och körsång. Sedan början av 1900-talet har invånarna i Sigtuna stad samlats för att välkomna våren med eld och sång. Ursprungligen tändes majbrasan på Harberget, men på 1920-talet tillkom traditionen med körsång och tal när Sigtunastiftelsen etablerades, och firandet hölls då uppe på Klockbacken. På 1950- och 1960-talen hölls firandet nere vid hamnen.

mp_helsida

Nu finns samtidsbilder från kommunen

Kulturnyheter Stockholms läns museum har lanserat 10 000 bilder från länsbor i ett samtidsalbum: - Jätteroligt att vi nu har nått 10 000 fotografier i Samtidsbild. De uppladdade fotografierna en unik bild av det samtida livet och vardagen i vårt län som bidrar till vårt gemensamma kulturarv, säger museichef Annelie Kurttila.

elon_helsida

Kulturpriset och Årets ungdomsledare utsedda

Kulturnyheter Kultur- och fritidsnämnden i Sigtuna kommun har nyligen beslutat om vilka som kommer att ta emot Kulturpriset och Årets ungdomsledare för år 2022. Priset delas ut till personer som utfört intressefyllt och framgångsrikt arbete inom kulturella eller idrottsliga områden i kommunen.

Wetzig släpper barnbok efter tre års arbete

Kulturnyheter Efter tre års hårt arbete är det äntligen dags för Anna-Karin Wetzig att släppa sin första barnbok, Årstider. Boken är en lekfull inbjudan till att reflektera över skillnader i månader och årstider, och riktar sig till barn mellan 2 och 6 år.

nrh_sigtuna

Spred påskglädje i Valsta

Kulturnyheter Ungdomsstyrelsen och Söndagsskolagruppen arrangerade påskhälsning och överraskning för barnen i S:t Johannes Syrisk Ortodoxa kyrkan i Märsta, med syfte att sprida glädje och påminna om påskens betydelse.

FunkisFiket invigdes

Nöjesnyheter Förra veckan invigdes FunkisFiket i Träffpunkten, en plats där personer med funktionsvariationer kan träffas en kväll i veckan.

Wenngarns_cafe_helsida
connys_helsida
joes-helsida
defacto_helsida

Vill skapa en inbjudande byggnad

Kulturnyheter Arkitektbyrån White som fått uppdraget att bygga det nya kultur- och aktivitetscentret i Valsta har som mål att skapa en uttrycksfull och inbjudande byggnad med fokus på delaktighet och trygghet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
valstadagen_outsider
student_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_outsider
pantamera_out
wenngarn_outsider
centrum_outsider_host
joes_outsider
nrh