kommun_skoterska
Foto: Jamshid Jamshidi

Andra raka för Skånela i Svenska Cupen

Skånela herrar vann på bortaplan mot VästeråsIrsta i den andra omgången av ATG Svenska Cupens gruppspel. Trots att de låg under med 14-13 i halvtid lyckades de vinna med 33-27.

centrum_artikel_host

I början av matchen genomfördes tre shoot-out av varje lag, och båda lagen träffade målet varje gång, vilket resulterade i en 3-3-ställning när matchen började. Hemmalaget tog sedan ledningen med 4-3 och 5-3, men Skånela lyckades reducera och göra målet 5-4 efter nästan åtta minuters spel. Båda lagen spelade en trög och långsam handboll i första halvlek och gick jämnt med hemmalaget i målprotokollet, där hemmalaget ledde med 14-13 vid halvtid.

I den andra halvleken kom Skånela ut med mer energi och förbättrade anfallsspelet. De tog snabbt ledningen med 17-14 efter 3,5 minuter. Hemmalaget hade svårigheter att bryta igenom Skånelas försvar, vilket resulterade i tekniska fel som Skånela utnyttjade. Skånela höll ledningen under resten av matchen med en marginal på mellan tre och sju mål och säkrade segern med en klar slutresultat på 33-27.

Simon Lindberg var utnämnd till matchens bästa spelare för Skånela på grund av hans imponerande prestation. Målen för Skånela gjordes av olika spelare, bland annat Linus Wärnmark, Gusten Montonen, Simon Lindberg, Anton Nilsson, Jesper Forslund, Isak Nielsen, Gustav Näslund, Emilio Lahdo, Max Broman, Max Haborn, Filip Tapper och David Källemyr.

MIK klara för Division 3

Fotboll Resultatet mellan Bollstanäs och Frej på söndagen innebar Märsta IK är klara för Division 3 redan innan den sista omgången.

defacto_helsida
hockeyettan

Premiärseger för Wings

Ishockey I en intensiv och spännande match mellan Enköping och Wings slutade det med en imponerande seger för Wings med 4-1. Det var bröderna Pentlers kväll i Bahcohallen när de tillsammans satte sitt prägel på matchen. Oscar Pentler var en målskytt i toppklass och lyckades nätta två gånger, medan Oliver Pentler också bidrog med ett mål.

centrum_host_helsida
joes-helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll De flesta serier är nu färdigspelade. Märsta IK krigar på i trean för att undvika kval. Rosersbergs IK spelar sista matchen för säsongen på söndag

ica_helsida
herrallsvenskan

Skånela vann dramatisk match

Handboll Det var en spännande och dramatisk match mellan Skånela IF och IFK Ystad som ägde rum i Vikingahallen inför 200 ivriga åskådare. Matchen slutade med en knapp seger för hemmalaget Skånela, som vann med 27-26.

division 3

Viktig seger för MIK i streckmatchen

Fotboll Märsta IK stod starka i mötet mot IK Frej och säkrade segern med 1-0 efter en dramatisk match. Det avgörande målet kom i den 93:e minuten när Nasir Abdi Osman tog saken i egna händer och prickade in bollen i nätet.

nrh_sigtuna
pantamera_avc_helsida
adhd_kommun
mp_ute_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det har blivit dags för nya matcher när serierna nu går in i ett slutskede. Märsta IK spelar på fredag kväll mot Norrtälje.

connys_helsida

Parasportvecka firas i kommunen

Sport Vecka 37 markerar den årliga parasportveckan i hela Sverige, och Sigtuna kommun har inte varit sämre. Under tisdagen, 12 september, har kommunen firat denna viktiga vecka genom att arrangera en minnesvärd parasportdag som syftar till att främja inkludering och möjligheter inom parasporten.

Ghazal Jansson vinner Arvika Judo Cup

kampsport I en imponerande uppvisning av skicklighet och uthållighet tog Olivia Ghazal Jansson hem segern i årets Arvika Judo Cup. Den unga judo-utövaren imponerade publiken när hon besegrade sina motståndare med självsäkerhet och beslutsamhet.

division 3

Föll mot topplaget

Fotboll Märsta IK föll mot GUSK och är nu indraget i bottenstriden på allvar med fyra matcher kvar att spela.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
ica_outsider
mp_ute_outsider
centrum_outsider_host
connys
pantamera_out
joes_outsider
kommun_adhd_outsider
kommun_skoterska_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider