sap_feb_pan
Foto: Pressbild/Cambio Vaccin

Andelen vaccinerade ökar inte

Andelen vaccinerade ligger fortsatt kvar kring 70 procent kommunen för tredje veckan i rad.

centrum_artikel_host

Vaccineringsgraden i kommunen är tredje lägst i hela länet, 72 procent har fått en första dos. De senaste veckorna har andelen vaccinerade legat kvar på samma nivå. Drygt 6 av 10 är färdigvvaccinerade. Nästan hälften av 16-17-åringarna har redan tagit en första dos, 54 procent av 18-29 samt 60 procent av 30-39. Andelen med en första dos över 40 år är minst 75 procent. Över 60 år är det nästan nio av tio som tagit första sprutan och drygt åtta av tio tagit två doser.

fritidsbanken_sportlov
steningekompani_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

skridskodisco_helsida

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

Ökad befolkning trots färre födda barn

Nyheter Antalet nyfödda i Sverige fortsätter att minska enligt ny statistik från SCB. I Sigtuna kommun var antalet nyfödda det lägsta på elva år under 2023, med endast 546 levande födslar. Även om antalet nyfödda minskar, ökade den totala folkmängden i Sigtuna med 653 invånare.

spedition_helsida
centrum_host_helsida
funkisfest_helsida

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

sportlov

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
funkisfest_outsider
nrh_sigtuna
spedition_outsider
stentekompani_outsider
connys
skridskodisco_outsider