sap_pan23
Foto: Pressbild/Cambio Vaccin

Andelen vaccinerade ökar inte

Andelen vaccinerade ligger fortsatt kvar kring 70 procent kommunen för tredje veckan i rad.

centrum_artikel_host

Vaccineringsgraden i kommunen är tredje lägst i hela länet, 72 procent har fått en första dos. De senaste veckorna har andelen vaccinerade legat kvar på samma nivå. Drygt 6 av 10 är färdigvvaccinerade. Nästan hälften av 16-17-åringarna har redan tagit en första dos, 54 procent av 18-29 samt 60 procent av 30-39. Andelen med en första dos över 40 år är minst 75 procent. Över 60 år är det nästan nio av tio som tagit första sprutan och drygt åtta av tio tagit två doser.

sap_sep23_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
nrh_sigtuna

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

ica_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

joes-helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

centrum_host_helsida
defacto_helsida
hockeyskola_helsida
moderat_fokus_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
socialdem_sep23_outsider
nrh
swedol_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
hockeyskola_outsider
ridskola_2020_outsider
joes_outsider
moderat_bli_medlem
ica_outsider