centrum_panorama_hostshopping
Foto: Peter Kroon/Arbetsförmedlingen

Andelen långtidsarbetslösa når högsta nivån på över ett år

Arbetsförmedlingens senaste månadsstatistik visar på en oroande trend för Sigtuna kommun. Inte sedan januari 2023 har andelen långtidsarbetslösa varit så hög.

centrum_artikel_host

Under mars månad i år var 935 invånare i Sigtuna arbetslösa i minst ett år, vilket är en ökning med två personer jämfört med föregående månad, rapporterar Newsworthy. Dessa 935 personer motsvarar 3,5 procent av arbetskraften i kommunen, vilket är ungefär samma nivå som för ett år sedan.

Dock finns det en ljusglimt i statistiken då antalet personer som varit utan arbete i minst två år har minskat jämfört med samma period föregående år. Antalet har minskat från 580 till 490 personer, vilket motsvarar 1,8 procent av arbetskraften i mars 2024. Trots denna minskning kvarstår utmaningen med långtidsarbetslöshet i kommunen.

pantamera_avc_helsida
bygdensdag_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
connys_helsida
seniormassa_pan

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
eu_valet_outsider
eldsjal2024_out
bygdensdag_outsider
seniormassa_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
connys
pantamera_out