centrum_panorama_hostshopping

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

centrum_artikel_host

Totalt sett ökade arbetslösheten i Sigtuna kommun till 8,2 procent i maj, en ökning med 0,2 procentenheter jämfört med samma period förra året. Detta innebär att 2 208 av 26 927 invånare i arbetsför ålder var inskrivna som arbetssökande, vilket är 159 fler än i maj förra året.

Arbetslösheten i Stockholms län ökar också, med en uppgång i 24 av 26 kommuner. Sigtuna har en högre arbetslöshet än genomsnittet i länet (8,2 procent jämfört med 6,5 procent). De lägsta arbetslöshetssiffrorna finns i Ekerö och Vaxholm (3,4 procent), medan Södertälje har den högsta (10,6 procent). För att nå samma nivå som Ekerö och Vaxholm skulle 1 292 fler personer i Sigtuna behöva sysselsättas.

Källa: Newsworthy och Arbetsförmedlingen

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida
brobygget_2024
connys_helsida

Flyg ställdes in: Man kastade sko

Blåljus En man kastade sin skog in i en fönsterruta när han fick besked om att hans flygplan ställts in i samband med de globala tekniska problemen som pågick under fredagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
pantamera_out
brobygget_outsider
centrum_outsider_host
connys
klara_outsider
fritidsbanken_outsider