eu_valet_panorama
Foto: Region Örebro län

Andel vaccinerade ökar: Snart sex av tio

Snart har sex av tio kommuninvånare över 18 år tagit en dos vaccin mot covid-19.

centrum_artikel_host

Vaccineringen av kommuninvånare går vidare och nu är snart sex av tio vaccinerade med en dos, 21 885 kommuninvånare har tagit första dosen. 38,4 procent är färdigvaccinerade enligt FHM. Totalt i Region Stockholm har nu två miljoner vaccinerats med minst en dos.
-Vi påbörjade vaccinationen i slutet av december och har vaccinerat i takt med att vi fått våra tilldelade vaccinleveranser. Att vi nu med gemensamma krafter kommit upp i två miljoner givna doser känns stort, säger chefläkare Elda Sparrelid.

Det skiljer dock mycket i andel vaccinerade bland åldersgrupperna. den senaste gruppen som fått ta vaccin är 18+, där är det än så länge elva procent som tagit en vaccindos. För ålder 40-40 är det 2 av 3 som tagit en dos, bland de äldre över 60 år är vaccieringsgraden hög med över 84 procent som tagit minst en dos. Åldersgruppen 30-39 som kunnat ta vaccin några veckor har bara 4 av 10 tagit en dos.

seniormassa_pan
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

mp_helsida_eu

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
eu_valet_outsider
mp_eu_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
nationaldag_outsider
seniormassa_outsider