defacto_pan2020
Foto: Sigtuna kommun/White arkitekter

Anbudstävling om restaurang i Sigtuna

Kommunen bjuder in till anbudstävling för etablering av ny restaurang i Sigtunas Hamn.

centrum_artikel_host

Hamnplan ska få en ny restaurang som öppnar andra halvan av 2023. Nu bjuder kommunen in aktörer att lämna min anbud med sitt koncept. En jury bestående av politiker och tjänstemän ska sedan utse vinnaren.

Restaurangen ska kunna erbjuda mat av hög kvalitet som tillagas från grunden där ekologiskt och närproducerat ger mervärde. Det ska vara bordsservering och en inredning som harmoniserar med konceptet. Man ska också ha öppet året runt. Kommunen kommer att ha en hyresnivå strax under 23 000 kronor i månaden.

Efter intresseanmälan kan man bli inbjuden till kommunhuset för att hålla en presentation av sin idé. Själva byggnaden kommer kommunen att äga. Det finns 45 sittplatser inne och 18 utomhus. Ytan är på 170 kvadratmeter. Man måste hålla igång verksamheten året runt. Kommunen tar initiativ till den nya verksamheten för att det efterfrågas av kommuninvånare en restaurang i Hamnen.

centrum_host_helsida
ica_helsida
yrkesutbildning
connys_helsida

XPO redo för EU

Näringsliv Scandinavian XPO är redo för EU:s toppmöten som ska hållas under det första halvåret i år: - Vi är glada över att återigen få välkomna Regeringskansliet som en av våra kunder och ser fram emot att erbjuda dem vår högkvalitativa service och moderna faciliteter, säger Anna Bauer, VD för Scandinavian XPO.

pantamera_avc_helsida
moderat_pan_helsida

Padelhall blir fälglager

Näringsliv Padelboomen är över och på flera håll i landet har hallar lagts ner, nyligen stängde We Are Padel i Rosersberg och hallen köps nu av ABS Wheels.

defacto_helsida

Höjda avgifter för flyget

Näringsliv Avgiftshöjningar inom flyget trädde i kraft 1 januari: - Efter pausad höjning av avgifterna för flyget under 2021, på grund av pandemin, har avgifterna sedan bara fortsatt att öka för en bransch som fortsatt är under hårt tryck av pandemin och omställningen, så även för 2023, säger Fredrik Kämpfe, branschchef Transportföretagen Flyg.

Ny Hållbarhetschef hos Arlandastad Group

Näringsliv Anna Stenströmer har rekryterats till Arlandastads Group som Hållbarhetsansvarig: - Jag brinner för ny teknik, nya idéer och nya sätt att tänka för en hållbar framtid, säger Anna Stenströmer i ett uttalande.

RC storsatsar på Arlanda

Näringsliv RC Chocolat och Pâtisserie som haft två enheter på Arlanda kommer att öppna ytterligare fem: - Vår målsättning är att skapa mervärde på flygplatsen där vi vill erbjuda en unik smakupplevelse, med en effektiv och personlig service till alla som är på väg. RC ska vara den naturliga och goda mötesplatsen för alla resenärer på Arlanda, säger Charlotta Söör, grundare och delägare av RC.

UF-företag till Näringslivsdagen

Näringsliv Sigtuna kommuns Näringslivsdag på XPO bjuder också in kommunens många UF-företag: - Det ska bli jätteroligt att ha unga entreprenörer på plats tillsammans med alla etablerade företag i kommunen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
ica_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
pantamera_out
swedol_outsider
centrum_outsider_host