sap_feb_pan
Foto: Sigtuna kommun/White arkitekter

Anbudstävling om restaurang i Sigtuna

Kommunen bjuder in till anbudstävling för etablering av ny restaurang i Sigtunas Hamn.

centrum_artikel_host

Hamnplan ska få en ny restaurang som öppnar andra halvan av 2023. Nu bjuder kommunen in aktörer att lämna min anbud med sitt koncept. En jury bestående av politiker och tjänstemän ska sedan utse vinnaren.

Restaurangen ska kunna erbjuda mat av hög kvalitet som tillagas från grunden där ekologiskt och närproducerat ger mervärde. Det ska vara bordsservering och en inredning som harmoniserar med konceptet. Man ska också ha öppet året runt. Kommunen kommer att ha en hyresnivå strax under 23 000 kronor i månaden.

Efter intresseanmälan kan man bli inbjuden till kommunhuset för att hålla en presentation av sin idé. Själva byggnaden kommer kommunen att äga. Det finns 45 sittplatser inne och 18 utomhus. Ytan är på 170 kvadratmeter. Man måste hålla igång verksamheten året runt. Kommunen tar initiativ till den nya verksamheten för att det efterfrågas av kommuninvånare en restaurang i Hamnen.

SigtunaHöjden prisas med eventpriset

Näringsliv SigtunaHöjdens Lotta Giesenfeld Boman tog emot Stora Eventpriset i samband med Eventmässan tidigare i veckan:- Det är helt klart en fantastisk ära! Jag ser det som ett kvitto på att vi gör rätt saker, gör intryck hos våra branschkollegor, inspirerar och banar väg för andra att satsa på en hållbar framtid, säger Lotta.

connys_helsida

Ryanair utökar med två linjer

Näringsliv Ryanair expanderar sitt flygutbud från Stockholm Arlanda Airport genom att lägga till nya linjer till Vilnius i Litauen och den populära ön Rhodos i Grekland.

Kraftig ökning av flyg till Nordamerika

Näringsliv Stockholm Arlanda Airport kommer att se en betydande ökning av tillgängligheten till Nordamerika när två nya långlinjer läggs till det befintliga utbudet från flygplatsen. Från och med mitten av april kommer både United Airlines och Delta Air Lines att återvända och trafikera linjer från Stockholm Arlanda till Newark och JFK under sommarsäsongen 2024.

spedition_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
steningekompani_helsida

WayCup etablerar på Terminal 5

Näringsliv WayCup etablerar sig på Arlanda med ett unikt koncept som skapar en balans mellan njutning och hållbarhet. Bakom detta initiativ står Nordrest och North Way & Co, företag som strävar efter att förbättra framtiden genom innovativa matupplevelser.

sportlov
funkisfest_helsida

Här finns jobben på Arlanda

Näringsliv Swedavia genomförde rekryteringsdag på Arlanda i samarbete med ett omfattande antal arbetsgivare på flygplatserna. Över 30 företag deltog på Arlanda och efterfrågan är stor hos Arlandas aktörer.

fritidsbanken_sportlov
skridskodisco_helsida

Ökad tågtrafik till kombiterminalen i Rosersberg

Näringsliv Efter en ökad efterfrågan från kontinenten har antalet avgångar mellan YILPORT Stockholm Nord och Europa fördubblats, tack vare Spedition Bode och Kombiverkehrs satsning på utökad tågservice. Från och med januari ökar Europapendeln från tre till sex regelbundna avgångar per vecka.

Nya etableringar hos Corem i Arlandastad

Näringsliv Fastighetsbolaget Corem välkomnar tre betydande hyresgäster, Rikshem, UPS och Industrisupport i Stockholm, till sina specialanpassade lokaler i Arlandastad. Denna expansionsstrategi stärker Corems närvaro och bekräftar förtroendet från framstående företag inom olika branscher.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

funkisfest_outsider
stentekompani_outsider
ridskola_2020_outsider
skridskodisco_outsider
nrh_sigtuna
spedition_outsider
connys
pantamera_out
centrum_outsider_host