sap_feb_pan
Foto: Pressbild

ANA Etablerar direktlinje från Stockholm Arlanda till Tokyo Haneda

Japans största flygbolag, All Nippon Airways (ANA), gör sin entré på Stockholm Arlanda Airport genom att introducera en direktlinje till Tokyo Haneda, landets främsta flygplats och internationella nav.

centrum_artikel_host

ANA kommer att utgöra en betydande tillökning till det befintliga utbudet på Stockholm Arlanda och skapa en direkt förbindelse mellan den svenska huvudstaden och en av Asiens mest betydelsefulla marknader.

Under det kommande vintertrafikprogrammet 2024 kommer ANA, en medlem i Star Alliance och Japans ledande flygbolag för både nationell och internationell passagerartrafik, att etablera sig på Stockholm Arlanda med den nya direktlinjen till Tokyo Haneda. Förutom att koppla samman Sverige med Japan kommer ANA:s omfattande flygnätverk även erbjuda viktiga anslutningar till hela Asien och den södra delen av Stilla havet.

Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef för Swedavia, betonar det stora förtroendet för den svenska flygresesektorn och ser ANA:s beslut som ett tydligt tecken på detta. ANA förväntas spela en central roll i att förena Sverige med Japan och andra väletablerade marknader i Asien.

Sverige och Japan har en betydande ekonomisk relation, där Japan är Sveriges näst största handelspartner i Asien. Med nära 150 svenska företag och omkring 180 japanska företag som är verksamma i varandras länder, förväntas den nya direktlinjen underlätta för affärer och stärka de ekonomiska banden mellan de två nationerna.

Den nya linjen, som startar under vinterschemat 2024, förväntas inte bara gynna turismen och handeln utan också förbättra fraktgodstransporterna mellan länderna genom kortare och snabbare leveranstider.

funkisfest_helsida

Politiker presenterar åtgärder för Arlandas konkurrenskraft

Näringsliv En ny rapport från politiker i Mälardalsrådets temagrupp belyser åtgärder för att stärka Arlandas konkurrenskraft, främja tåg- och sjötrafik samt säkerställa internationell tillgänglighet mot kontinenten och Norge. Ledare från olika regioner betonar Arlandas nyckelroll och behovet av statligt stöd för att säkerställa en framgångsrik infrastrukturutveckling.

foraldranatverk_helsida
pantamera_avc_helsida

SigtunaHöjden prisas med eventpriset

Näringsliv SigtunaHöjdens Lotta Giesenfeld Boman tog emot Stora Eventpriset i samband med Eventmässan tidigare i veckan:- Det är helt klart en fantastisk ära! Jag ser det som ett kvitto på att vi gör rätt saker, gör intryck hos våra branschkollegor, inspirerar och banar väg för andra att satsa på en hållbar framtid, säger Lotta.

Ryanair utökar med två linjer

Näringsliv Ryanair expanderar sitt flygutbud från Stockholm Arlanda Airport genom att lägga till nya linjer till Vilnius i Litauen och den populära ön Rhodos i Grekland.

connys_helsida

Kraftig ökning av flyg till Nordamerika

Näringsliv Stockholm Arlanda Airport kommer att se en betydande ökning av tillgängligheten till Nordamerika när två nya långlinjer läggs till det befintliga utbudet från flygplatsen. Från och med mitten av april kommer både United Airlines och Delta Air Lines att återvända och trafikera linjer från Stockholm Arlanda till Newark och JFK under sommarsäsongen 2024.

steningekompani_helsida
skridskodisco_helsida
centrum_host_helsida

WayCup etablerar på Terminal 5

Näringsliv WayCup etablerar sig på Arlanda med ett unikt koncept som skapar en balans mellan njutning och hållbarhet. Bakom detta initiativ står Nordrest och North Way & Co, företag som strävar efter att förbättra framtiden genom innovativa matupplevelser.

Här finns jobben på Arlanda

Näringsliv Swedavia genomförde rekryteringsdag på Arlanda i samarbete med ett omfattande antal arbetsgivare på flygplatserna. Över 30 företag deltog på Arlanda och efterfrågan är stor hos Arlandas aktörer.

Ökad tågtrafik till kombiterminalen i Rosersberg

Näringsliv Efter en ökad efterfrågan från kontinenten har antalet avgångar mellan YILPORT Stockholm Nord och Europa fördubblats, tack vare Spedition Bode och Kombiverkehrs satsning på utökad tågservice. Från och med januari ökar Europapendeln från tre till sex regelbundna avgångar per vecka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

foraldranatverk_outsider
nrh_sigtuna
stentekompani_outsider
pantamera_out
skridskodisco_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
funkisfest_outsider
centrum_outsider_host