centrum_panorama_hostshopping
Foto: Pressbild

ANA Etablerar direktlinje från Stockholm Arlanda till Tokyo Haneda

Japans största flygbolag, All Nippon Airways (ANA), gör sin entré på Stockholm Arlanda Airport genom att introducera en direktlinje till Tokyo Haneda, landets främsta flygplats och internationella nav.

centrum_artikel_host

ANA kommer att utgöra en betydande tillökning till det befintliga utbudet på Stockholm Arlanda och skapa en direkt förbindelse mellan den svenska huvudstaden och en av Asiens mest betydelsefulla marknader.

Under det kommande vintertrafikprogrammet 2024 kommer ANA, en medlem i Star Alliance och Japans ledande flygbolag för både nationell och internationell passagerartrafik, att etablera sig på Stockholm Arlanda med den nya direktlinjen till Tokyo Haneda. Förutom att koppla samman Sverige med Japan kommer ANA:s omfattande flygnätverk även erbjuda viktiga anslutningar till hela Asien och den södra delen av Stilla havet.

Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef för Swedavia, betonar det stora förtroendet för den svenska flygresesektorn och ser ANA:s beslut som ett tydligt tecken på detta. ANA förväntas spela en central roll i att förena Sverige med Japan och andra väletablerade marknader i Asien.

Sverige och Japan har en betydande ekonomisk relation, där Japan är Sveriges näst största handelspartner i Asien. Med nära 150 svenska företag och omkring 180 japanska företag som är verksamma i varandras länder, förväntas den nya direktlinjen underlätta för affärer och stärka de ekonomiska banden mellan de två nationerna.

Den nya linjen, som startar under vinterschemat 2024, förväntas inte bara gynna turismen och handeln utan också förbättra fraktgodstransporterna mellan länderna genom kortare och snabbare leveranstider.

fritidsbanken_helsida

Trots negativt halvårsresultat tror Arlandastad Group på vändning

Näringsliv Arlandastad Group ser ljusare på framtiden efter ökad aktivitet på marknaden under första halvåret 2024: – Aktiviteten på marknaden ökade under första halvåret, och vi planerar för en högre utvecklingstakt framöver. Åtgärder för att förbättra lönsamheten är fortsatt starkt prioriterade, säger Dieter Sand CEO, Arlandastad Group.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
brobygget_2024
centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
klara_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
connys
brobygget_outsider