eu_valet_panorama
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Ambulans dröjde 35 minuter: Hittade inte

En ambulans ska ha dröjt 35 minuter på grund att att man inte hittade adressen i Steninge slottsby: - Pizzabilen hittar men inte ambulans, säger en upprörd steninge slottsbybo.

centrum_artikel_host

I tisdags ringde en steninge slottsbybo till SOS Alarm sedan en person stod och frossade med blod ur munnen. Trots flera samtal dröjde ambulansen hela 35 minuter, enligt uppringaren var förklaringen att man inte hittade adressen.
– Jag fick försöka lugna grannen som inte kunde prata och bara satt och skakade och hade svårt att andas samtidigt försöka dirigera ambulansen och springa ut i kalsongerna för att se om jag såg den, berättar steninge slottsbybon.

Den som ringde är nu orolig för att situationen kan komma att upprepa sig:
– Det bor många barn och äldre i området, eller vad händer om man själv är i behov av akut hjälp, ska man då dirigera ambulansen själv?

Personen har gjort en anmälan till SOS Alarm via Kundservice. Han tycker det är märkligt att pizzabudet ska hitta på fem minuter men inte ambulansen.

Thomas Johansson på SOS Alarms pressjour säger till märsta.nu att den aktuella adressen i Steninge slottsby finns i SOS Alarms karta. Han kan inte uttala sig om vad som kan ha hänt på vägen:
– För vår del var det inga problem med adressen, regionens ambulanser kanske inte har senaste kartan uppdaterat.

Det är sällan den här typ av händelser inträffar. SOS Alarm uppmanar också personer som ringer att använda appen så att koordinater syns direkt för operatörerna.
– Adresser är det sällan vi inte ser, om man skadat sig ute i skogen kan det vara svårare om man inte har exakt position att uppge, säger Thomas Johansson.

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

centrum_host_helsida
bygdensdag_helsida
eldsjal2024_helsida
connys_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

mp_helsida_eu
seniormassa_pan
pantamera_avc_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
connys
bygdensdag_outsider
seniormassa_outsider
eu_valet_outsider
pantamera_out
nationaldag_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna