Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Ambulans dröjde 35 minuter: Hittade inte

En ambulans ska ha dröjt 35 minuter på grund att att man inte hittade adressen i Steninge slottsby: - Pizzabilen hittar men inte ambulans, säger en upprörd steninge slottsbybo.

centrum_artikel_host

I tisdags ringde en steninge slottsbybo till SOS Alarm sedan en person stod och frossade med blod ur munnen. Trots flera samtal dröjde ambulansen hela 35 minuter, enligt uppringaren var förklaringen att man inte hittade adressen.
– Jag fick försöka lugna grannen som inte kunde prata och bara satt och skakade och hade svårt att andas samtidigt försöka dirigera ambulansen och springa ut i kalsongerna för att se om jag såg den, berättar steninge slottsbybon.

Den som ringde är nu orolig för att situationen kan komma att upprepa sig:
– Det bor många barn och äldre i området, eller vad händer om man själv är i behov av akut hjälp, ska man då dirigera ambulansen själv?

Personen har gjort en anmälan till SOS Alarm via Kundservice. Han tycker det är märkligt att pizzabudet ska hitta på fem minuter men inte ambulansen.

Thomas Johansson på SOS Alarms pressjour säger till märsta.nu att den aktuella adressen i Steninge slottsby finns i SOS Alarms karta. Han kan inte uttala sig om vad som kan ha hänt på vägen:
– För vår del var det inga problem med adressen, regionens ambulanser kanske inte har senaste kartan uppdaterat.

Det är sällan den här typ av händelser inträffar. SOS Alarm uppmanar också personer som ringer att använda appen så att koordinater syns direkt för operatörerna.
– Adresser är det sällan vi inte ser, om man skadat sig ute i skogen kan det vara svårare om man inte har exakt position att uppge, säger Thomas Johansson.

pantamera_avc_helsida
wenngarn_jul_helsida
connys_helsida
joes-helsida

Övervåningarna öppnas upp på Mälartåg

Notiser Från och med torsdagkväll och successivt under natten mot fredag den 8 december kommer övervåningarna på Mälartågs dubbeldäckare att åter öppnas för resenärer. Detta sker efter att en säkerhetsutredning konstaterat att ingen säkerhetsrisk föreligger.

ica_helsida
centrum_host_helsida
storemore_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

defacto_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

slottsby_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
storemore_out
ica_outsider
wnngarn_jul_outsider
swedol_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
joes_outsider
slottsby_outsider
connys